Kilometry miłości.
Spacerów mnóstwo.
Słońce o tak.
Grillowane szparagi
pęczek zielonych szparagów
sól (najlepiej gruboziarnista)
1/4 szklanki oliwy
3 ząbki czosnku
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać z oliwą.
Szparagi przełożyć na grilla.
Polać oliwą, posypać solą.
Grillować z dwóch stron do miękkości.

19 Replies to “Grillowane szparagi.”

  1. kasandraa6 says: 7 lipca 2012 at 22:48

    uwielbiam grillowane szparagi – ostatnio też robiłam 🙂 śliczna fotka

  2. Karmel-itka. says: 8 lipca 2012 at 04:43

    Dusiu, naprawdę śliczne zdjęcie.

    myślisz, żeby nie odpuszczać?
    ja już nie daję rady ze sobą. nadziei już nie mam.
    pół roku trwa taki stan.

  3. Ania Włodarczyk (aka vespertine) says: 8 lipca 2012 at 06:01

    Są jeszcze? Bardzo lubię grillowane.

  4. Gula says: 8 lipca 2012 at 07:47

    Dusia, gdzie ty jeszcze dostałaś zielone szparagi?:)
    Karmel-itka – głowa do góry:)Jesteśmy z Tobą:)

  5. Dusia says: 8 lipca 2012 at 08:10

    U nas jeszcze można kupić 🙂

  6. Emcia Pichci! says: 8 lipca 2012 at 08:44

    mmm! takie chrupiące, muszą być pyszne!

  7. Anonimowy says: 8 lipca 2012 at 08:53

    zielone szparagi mmm moje ulubione:)

  8. Majana says: 8 lipca 2012 at 08:58

    Szparagi są boskie!:)

  9. Lovelykate says: 8 lipca 2012 at 11:12

    Szparagi same w sobie są pyszne, więc niewiele im trzeba dodatków 🙂 W takiej wersji muszą być wyśmienite 🙂

  10. Kamila says: 8 lipca 2012 at 12:31

    Doskonałe 🙂 szkoda, że to już prawie ostatnie.

  11. Feri says: 8 lipca 2012 at 13:45

    kocham szparagi i z dodatkiem czosnku.. obłędne 😉

  12. Paulina says: 8 lipca 2012 at 14:33

    Ja już nie widziałam szparagów, ah piękne wspomnienie… 🙂

  13. andzia-35 says: 8 lipca 2012 at 15:13

    Jak z czosneczkiem, to na pewno pychotka!:))

  14. Inka says: 8 lipca 2012 at 16:13

    cudowne zdjęcie! no i szparagi prezentują się dostojnie pysznie ! Pozdrawiam!

  15. Dorota says: 8 lipca 2012 at 16:26

    Nic prostszego i nic bardziej pysznego.
    Pozdrawiam Dusiu:-)

  16. pasjonatka says: 8 lipca 2012 at 20:36

    zielonych jeszcze nie jadlam ;p

  17. Tylko Spróbuj says: 10 lipca 2012 at 10:28

    mmmmm, jem, jem i nie mogę się najeść 🙂

  18. Ola says: 11 lipca 2012 at 07:22

    szkoda, że już po sezonie, zielone najbardziej lubię

    Blog about life and travelling
    Blog about cooking

  19. mopswkuchni says: 11 lipca 2012 at 18:40

    Z grilla jeszcze nie jadłam. Chciałabym umieścić Twoje potrawy zgłaszane do akcji Grill 2012 w podsumowaniu, oznacz proszę wpisy zgodnie z zasadami akcji.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.