Ostatnio, kiedy dostałam od Lidla paczkę serów okazało się, że uwielbiam takie małe grzaneczki w formie przekąski czy przystawki. Kozi ser pasuje zarówno z figami, jak i czerwonymi winogronami. Wypróbujcie obie wersje. Tutaj przepis na: grzanki z figami i kozim serem.
Bruschetta z kozim serem i czerwonymi winogronami z miodowo-musztardowym dressingiem
bagietka z ciemnego pieczywa
oliwa
garść rukoli
roladka koziego sera
kilka czerwonych winogron
pieprz
świeży tymianek
dressing miodowo-musztardowy:
łyżka oliwy
2-3 łyżeczki musztardy
łyżka miodu
łyżeczka soku z cytryny
Bagietki lekko skropione oliwą podpiec na patelni grillowej z dwóch stron.
Na grzankach układać rukolę, przekrojone na pół winogrona (wyjąć pesteczki) oraz plasterek sera koziego.
Doprawić pieprzem i świeżym tymianek.
Składniki na dressing wymieszać ze sobą i przed podaniem grzanki polać sosem.
Pyszne połączenie 🙂
Cudowna na śniadanko 🙂
zaraz bede u Ciebie 😀
Yummy 🙂
Apetyczne grzanki. Ostatnio jem dużo czerwonych winogron. Dziękuję za inspirację.
fajne połączenie smaków, a kolory poprawiają nastrój w jesienny dzień 🙂
Ale cudowne, urocze i apetyczne! W sam raz na niedzielne śniadanie 🙂 Dziękuję za inspirację 🙂
po prostu pyszne połączenie smaków!