image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Ostatnio, kiedy dostałam od Lidla paczkę serów okazało się, że uwielbiam takie małe grzaneczki w formie przekąski czy przystawki. Kozi ser pasuje zarówno z figami, jak i czerwonymi winogronami. Wypróbujcie obie wersje. Tutaj przepis na: grzanki z figami i kozim serem.
Bruschetta z kozim serem i czerwonymi winogronami z miodowo-musztardowym dressingiem
grzanka z kozim serem, grzanka z kozim serem i winogronami, bruschetta z kozim serem, bruschetta z kozim serem i winogronami

bagietka z ciemnego pieczywa
oliwa
garść rukoli
roladka koziego sera
kilka czerwonych winogron
pieprz
świeży tymianek
dressing miodowo-musztardowy:
łyżka oliwy
2-3 łyżeczki musztardy
łyżka miodu
łyżeczka soku z cytryny
Bagietki lekko skropione oliwą podpiec na patelni grillowej z dwóch stron.
Na grzankach układać rukolę, przekrojone na pół winogrona (wyjąć pesteczki) oraz plasterek sera koziego.
Doprawić pieprzem i świeżym tymianek.
Składniki na dressing wymieszać ze sobą i przed podaniem grzanki polać sosem.
grzanka z kozim serem, grzanka z kozim serem i winogronami, bruschetta z kozim serem, bruschetta z kozim serem i winogronami

8 Replies to “Grzanka z kozim serem i czerwonymi winogronami”

  1. BERY says: 17 października 2013 at 11:21

    zaraz bede u Ciebie 😀

  2. Arcoiris says: 17 października 2013 at 15:44

    Apetyczne grzanki. Ostatnio jem dużo czerwonych winogron. Dziękuję za inspirację.

  3. Ewelina Kaczorowska says: 17 października 2013 at 19:40

    fajne połączenie smaków, a kolory poprawiają nastrój w jesienny dzień 🙂

  4. Alicja L. says: 18 października 2013 at 07:52

    Ale cudowne, urocze i apetyczne! W sam raz na niedzielne śniadanie 🙂 Dziękuję za inspirację 🙂

  5. Ola says: 22 października 2013 at 14:24

    po prostu pyszne połączenie smaków!

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.