Czytelnicy, którzy śledzą mój fanpage
wiedzą, że dostałam ostatnio od gandalf.com.pl drugą już książkę zagranicznej blogerki kulinarnej „What Katie ate”. Postanowiłam standardowo przetestować jakiś przepis z książki i tym razem padło na…rewelacyjne grzaneczki!
Grzanki z fetą, cukinią, groszkiem i szynką parmeńską
bagietka półrazowa
mała cukinia
oliwa
kilka strąków zielonego groszku
ser typu feta
kilka plasterków szynki parmeńskiej
garść świeżej bazylii
sól czosnkowa, świeżo mielony pieprz
Cukinię pokroić na cienkie plasterki, wymieszać z oliwą i posypać solą i pieprzem.
Bagietkę pokrój na ukośne kromki, posmaruj oliwą i wyłóż na rozgrzaną oliwą.
Grillować z dwóch stron aż się zrumienią.
Cukinię również grilluj aż nabierze złotych pasków.
Kromki bagietki posmaruj fetą, ułóż na niej szynkę, cukinię, wysyp groszek i posyp listkami bazylii.
Całość dopraw solą czosnkową i pieprzem.