Sesja 2:1.
Haaa!

Chai Masala – herbata indyjska
2 szklanki wody
 szklanka mleka
2 torebki czarnej herbaty
pół płaskiej łyżeczki sproszkowanego imbiru
płaska łyżeczka kardamonu
płaska łyżeczka cynamonu (dałam szczyptę)
3 łyżeczki cukru 
W garnuszku zagotować wodę z cukrem i herbatą.
Jak się zagotuje dodać przyprawy i doprowadź do wrzenia.
Wlać mleko i doprowadź trzeci raz do wrzenia.
Wymieszać,wyjąć torebki herbaty, posmakować czy nie musisz dodać więcej cukru.
Przelać do filiżanek.

28 Replies to “Herbata indyjska.”

  1. Shyfull says: 2 lutego 2012 at 11:31

    cudna filiżanka;)

  2. Siaśka says: 2 lutego 2012 at 12:00

    😀 Dusiu mam nadzieję, że zaliczysz szybko tą sesję!! Ja się przeogromni cieszę, że mam już to z głowy 😀

  3. Barbara says: 2 lutego 2012 at 13:27

    Gratuluję :* Ja nie zaliczyłam.. cholerna filozofia.
    Cóż za ciekawa herbata i piękna filiżanka 🙂
    P.S Cudowny nagłówek! Za każdym razem takie śliczne zdjęcia.

  4. slyvvia says: 2 lutego 2012 at 13:31

    Kusi mnie taka herbata od jakiegoś czasu. Musi być pyszna 🙂

  5. Dominika says: 2 lutego 2012 at 14:39

    Ale jesteś słodka-walentynkowa Dusiu 🙂

  6. gruszka z fartuszka says: 2 lutego 2012 at 15:05

    uwielbiam! 🙂 mój chłopak nie pojmuje jak mogę pić herbatę z mlekiem, ale uwielbiam!

  7. CARUNIA says: 2 lutego 2012 at 15:35

    Herbata z mlekiem to tylko z takimi przyprawami i na słodko 🙂 Twoja pięknie pachnie! 🙂

  8. judik says: 2 lutego 2012 at 16:30

    Taka herbatka musi być pyszna i wspaniale rozgrzewać w te mrozy:-) Piekna filiżanka:-)

  9. judik says: 2 lutego 2012 at 16:30

    Taka herbatka musi być pyszna i wspaniale rozgrzewać w te mrozy:-) Piekna filiżanka:-)

  10. Majana says: 2 lutego 2012 at 16:54

    Śliczna filiżanka Dusiu!
    Gratuluję!
    A zdjęcia w nagłówku cudowne!:)

  11. pees says: 2 lutego 2012 at 17:36

    oo, jak nocowałam u cioci, jak byłam mała zawsze piłam herbatę z mlekiem!:)

    kusicielka walentynkowa <3 !

  12. Aga w kuchni says: 2 lutego 2012 at 18:51

    poproszę filiżaneczkę tej herbatki 🙂

  13. blog okularnicy says: 2 lutego 2012 at 19:17

    taka ala bawarka, tak?:)
    gratuluję egzaminu! :*

  14. asieja says: 2 lutego 2012 at 19:30

    herbata z imbirem.. tak!tak!
    ja juz po sesji, ufff..

  15. Karmel-itka. says: 2 lutego 2012 at 19:56

    Duś, powodzenia! trzymam kciuki.

    wspaniała herbata. idealna na rozgrzewkę ;]

    http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
    http://www.karmel-itka.blogspot.com

  16. Paulina S. says: 2 lutego 2012 at 19:57

    mmm pychotka napewno 😉 powodzenie ! kciuki trzymam 😉

  17. wilczyca-Aga says: 2 lutego 2012 at 20:40

    uwielbiam poznawać ciągle nowe smaki herbat

  18. agattekh says: 2 lutego 2012 at 20:43

    Jaka śliczna filiżanka 🙂 pozdrawiam 🙂

  19. magda k. says: 2 lutego 2012 at 20:54

    z pewnością bardzo rozgrzewająca 🙂

  20. klliisiaa says: 3 lutego 2012 at 09:15

    mmm pyszna herbatka 🙂

  21. Domi w kuchni says: 3 lutego 2012 at 09:58

    Nie piłam jeszcze takiej herbatki, a wygląda bardzo smakowicie 🙂

  22. kruszyna says: 3 lutego 2012 at 11:05

    Chętnie bym się teraz napiła, takiej pysznej ciepłej herbatki! 🙂

  23. Agaton says: 3 lutego 2012 at 12:21

    Pysznie wygląda herbatka, w sam raz na mrozy 🙂 Pozdrawiam, Agata 🙂

  24. Sue says: 3 lutego 2012 at 12:39

    Lubię herbatkę z mlekiem. 😉
    Ale nigdzie nie mogę dostać kardamonu!

  25. Arvén says: 3 lutego 2012 at 19:40

    Aww, z taką herbatą na podorędziu to żaden sesyjny egzamin nie jest straszny :>

    P.S Mam nadzieję że coś w międzyczasie oglądasz :> http://www.fuzjasmakow.blogspot.com/2012/02/its-five-oclock-sir.html zapraszam do zabawy…

  26. pieguz says: 6 lutego 2012 at 10:09

    Zapowiada się ciekawie. Muszę wypróbować 🙂

  27. Wiera says: 13 marca 2012 at 21:12

    Aż musiałam sprawdzić jak Ty ją zrobiłaś. Mnie smakowała i rozjaśniała umysł :). I czułam kolendrę polecam jeżeli miałabyś wypróbować w przyszłości 🙂

  28. Katerina Petrova says: 23 grudnia 2014 at 14:41

    dziś robiłam 🙂 wyszła pyszna!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.