image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Odgarniam.
Liście i złe.
Myśli.
Widzę promyk.
Nadziei i słońca.
Jabłka w cieście
placuszki z jabłkiem, placuszki z jabłkami, jabłka w cieście
2 jabłka
szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia Dr.Oetker
pół łyżeczki cynamonu
łyżka cukru pudru
jajko
pół szklanki mleka
Jabłka obrać ze skórki i pokroić na plastry.
Przy użyciu nakrętki wykroić środek z nasionkami.
Pozostałe składniki połączyć ze sobą.
Plastry jabłek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu.
Smażyć z obu stron do zbrązowienia.

27 Replies to “Jablka w ciescie”

  1. Patrycja says: 15 listopada 2012 at 08:05

    Dusiu, przypomniałaś mi dzieciństwo…

  2. izioni smaki says: 15 listopada 2012 at 08:17

    Cudne 🙂 bardzo je lubię i często robię, ale mi zawsze środek zaleje się ciastem i nie ma tej uroczej dziurki 🙂

  3. Nemi says: 15 listopada 2012 at 08:31

    Moje ulubione danie z dzieciństwa:) I jak najwięcej promyków słońca:)

  4. Helen says: 15 listopada 2012 at 08:41

    Mniam, mniam. Moje smaki dzieciństwa:)

  5. Charmain says: 15 listopada 2012 at 08:45

    Chyba dzisiaj sobie je zrobię, bo wyglądają cudnie 🙂

  6. kuchennefascynacje says: 15 listopada 2012 at 09:05

    cudowne na śniadanko idealne 🙂

  7. www.kasia-gotuje.pl says: 15 listopada 2012 at 09:39

    Jak byliśmy dziećmi to przynajmniej raz w tygodniu z bratem zamawialiśmy je na obiad ! obowiązkowo posypane cukrem pudrem 🙂

  8. Ervisha says: 15 listopada 2012 at 09:54

    Ostatnio robiłam ananasy w cieście, ale jabłka też smaczne ;D

  9. hadzia says: 15 listopada 2012 at 10:23

    tez mi sie to z dziecinstwem kojarzy;)

  10. kasiekw says: 15 listopada 2012 at 13:04

    U Ciebie jak zawsze same pyszności

  11. Elin says: 15 listopada 2012 at 13:26

    Wygląda na szybkie i pyszne 🙂

  12. Dota|oneginetatopa says: 15 listopada 2012 at 14:52

    fajne:) tylko ile maja kalorii? bo jestem na etapie liczenia….

    1. Dusia says: 15 listopada 2012 at 16:08

      Dota to wystarczy sobie wyliczyć…

  13. whiness says: 15 listopada 2012 at 15:16

    Cudowne 🙂 Aż mi narobiłaś apetytu!

  14. Paulina says: 15 listopada 2012 at 18:08

    Zrobię jutro na obiad 😀

  15. MartynCia ^^ says: 15 listopada 2012 at 18:44

    Mmmm uwielbiam takie jabłuszka 😉
    OS. i zdjęcia Ci wyszły bardzo ładne

  16. Justek says: 15 listopada 2012 at 18:47

    Uwielbiam takie przepisy z prostych składników ♥ kolejny przepis, który zapisuję do wykorzystania 🙂

  17. Ava Valk says: 15 listopada 2012 at 20:15

    Jabłka pod każda postacią! Pysznie!

  18. Ola says: 15 listopada 2012 at 20:41

    rozpieszczasz mnie tymi zdjęciami

  19. pasjonatka says: 15 listopada 2012 at 20:56

    smak dziecinstwa 😉

  20. morrigan23 says: 16 listopada 2012 at 18:13

    dawne smaki…..:))boskie

  21. Anulla says: 16 listopada 2012 at 18:49

    wieki nie jadłam!

  22. MałgosiaZ says: 19 listopada 2012 at 20:02

    musiały być pyszniutkie:)

  23. smiling says: 22 lutego 2013 at 08:40

    tak trochę dzieciństwa lecz często goszczą u mnie w piątki są smaczne i chce się je smakować pozdrawiam:-))

  24. Sandra bakes a party says: 10 kwietnia 2013 at 08:59

    Ja uwielbiam robić jabłka w cieście, jednak mój przepis jest nieco inny. Twoje widać są w cieście naleśnikowym, wyglądają bardzo apetycznie.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.