Pogoda figluje.
Raz chmurki.
Raz słońce.
Jajecznica z dymką i pomidorem
4 jajka
3 dymki
pomidor
sól, pieprz
szczypiorek
łyżka oleju
Na patelnie rozgrzać olej i wrzucić posiekane dymki.
Po chwili wbić jajka, doprawić solą i pieprzem.
Smażyć aż się jajka zaczną ścinać, wtedy dodać pokrojonego w kostkę pomidora.
Wymieszać, przełożyć na talerz i podawać z posiekanym szczypiorkiem.
Niedługo na blogach będą przepisy jak zalać herbatę… 🙂
Uwielbiam 🙂 ja robiłam sobie z cukinią i pieczarami 🙂 Pozdrawiam Ewa
własnie takie konkretne jajecznice lubię:)
co z tego ze przepis nie wymaga doswidczenia w przygotowaniu, za to prezentuje się wybornie, uwielbiam jak jest kolorowo 🙂
W sobotę jadłam identyczną na kolacje 🙂
Doskonałe w swej prostocie. Uwielbiam jajecznicę, z każdym dodatkiem.
Pozdrawiam Ilona
Pycha 🙂 Ja jutro na śniadanie robię z kurkami i szczypiorkiem! 🙂
Ojjjj uwielbiam takie śniadania 🙂 ! Jadam prawie codziennie 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂
smak dzieciństwa:) mniammm