Ciepła.
W te święta.
Nabiera podwójnego.
Znaczenia.
Jajka faszerowane na ciepło
jajka faszerowane na ciepło, jajka faszerowane smażone, jajka faszerowane na ciepło smażone, przepis na jajka faszerowane, jajka faszerowane po polsku
 5 jajek
5 łyżeczek masła
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz
bułka tarta
łyżka masła
Umyć jajka, ugotować na twardo – włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu trzymać jeszcze 8 minut.
Zdjąć z palnika, przelać zimną wodą, ostudzić.
Jajka razem ze skorupką przekroić wzdłuż na pół – sprawdzi się nóż z karbowanym ostrzem.
Delikatnie wyjmujemy żółtka, potem większą część białka i wrzucić do miseczki.
Jajka rozdrobnić, dodać miękkie masło – utrzeć na masę.
Dodać posiekany szczypiorek, doprawić solą pieprzem.
Masą wykładać połówki skorupek.
Każdą połówkę obtoczyć w bułce tartej i smażyć chwilę aż będą rumiane na rozgrzanym maśle, farszem do dołu.
jajka faszerowane na ciepło, jajka faszerowane smażone, jajka faszerowane na ciepło smażone, przepis na jajka faszerowane, jajka faszerowane po polsku

6 Replies to “Jajka faszerowane na ciepło”

  1. Dusia says: 1 kwietnia 2013 at 08:10

    Masz zacięcie do pichcenia – podziwiam i jestem pod wrażeniem pozdrawiam świątecznie Dusia [kuchnię uwielbiam – pić kawkę]

  2. Paulina Podgórska says: 1 kwietnia 2013 at 08:28

    Uwielbiam jajka w każdej postaci 😀 Nie dość, że smakują rewelacyjnie dodatkowo pięknie się prezentują na świątecznym (i nie tylko) stole.
    Ja także przygotowywałam faszerowane jaja na świąteczny stół, z awokado i kiełkami.

  3. Ewa/ Domowabogini.pl says: 1 kwietnia 2013 at 08:38

    Wesołych Świat Dusiu:) Mam nadzieje, że śmigus dyngus był dziś bardzo mokry;)

  4. Anonimowy says: 1 kwietnia 2013 at 09:36

    Moja Mama dodaje jeszcze duszone, pokrojone drobniutko pieczarki 😉

  5. Majana says: 1 kwietnia 2013 at 12:13

    Pyszne jajeczka i bardzo dekoracyjnie wyglądają.
    Ciepła – o tak, tego nam trzeba.
    Pozdrawiam :*

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.