image_pdfPDFimage_printWydrukuj

Uwielbiam przeróżne faszerowane jajka! To chyba moje ulubione wielkanocne danie. Czeka się na nie zdecydowanie cały rok, inne dania często się pojawiają, ale faszerowane jajka są tylko na Wielkanoc u nas.

Jajka faszerowane na różowo

składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki tartych buraczków
  • sól, pieprz
  • rzeżucha

Jak zrobić jajka faszerowane?

Obrane jajka przekroić na pół i wyjąć z nich żółtka do miseczki. Żółtka wymieszać z buraczkami i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nadziewać zagłębienia w białkach masą różową. Ozdobić rzeżuchą.

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.