I promyki słońca.
I śniegu płatki.
Na zmianę.
Bo w marcu.
Jak w garncu.
Jajka faszerowane rzodkiewkami
kilka jajek
pęczek rzodkiewki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
ogórek konserwowy
Jajka ugotować na twardo – włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu czekać jeszcze 7 minut.
Przelać zimną wodą garnek, ostudzić jajka i obrać ze skorupek.
Przekroić na pół i wyjąć żółtka.
Żółtka wymieszać z majonezem, dodać drobno posiekane rzodkiewki (część zostawić do dekoracji) i doprawić solą i pieprzem.
W zagłębieniach po żółtkach nakładać farsz, ozdabiać rzodkiewkami i kawałkami ogórka.
Pychotka!
iście wiosennie :))
Wielkanocna inspiracja. Fajne !!!
Pycha, idealne na wielkanocny stół 🙂
Pysznie.
Na śniadanko:)
Pozdrowienia
Taki prosty i smaczny pomysł by zjeść coś nowego, super!
To już pomysł na jajka dzięki Tobie mam 😀 Na pewno rodzinka będzie zachwycona 🙂 Zastanawiam się jeszcze czy sałatkę jakąś robić… może coś takiego – http://salatkagyros.pl/ ?
gyros bardziej na imprezę 🙂 ja robię standardową warzywną 🙂 ewentualnie polecam – tuńczyk, sałata, kukurydza, majonez
ooo wspaniały pomysł na dzisiaj 🙂
Czym można zastąpić majonez? Nie przepadam za nim.