image_pdfPDFimage_printWydrukuj
I promyki słońca.
I śniegu płatki.
Na zmianę.
Bo w marcu.
Jak w garncu.
Jajka faszerowane rzodkiewkami
jajka faszerowane rzodkiewkami, jajka faszerowane, przepisy na wielkanoc
kilka jajek
pęczek rzodkiewki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
ogórek konserwowy
Jajka ugotować na twardo – włożyć do zimnej wody, po zagotowaniu czekać jeszcze 7 minut.
Przelać zimną wodą garnek, ostudzić jajka i obrać ze skorupek.
Przekroić na pół i wyjąć żółtka.
Żółtka wymieszać z majonezem, dodać drobno posiekane rzodkiewki (część zostawić do dekoracji) i doprawić solą i pieprzem.
W zagłębieniach po żółtkach nakładać farsz, ozdabiać rzodkiewkami i kawałkami ogórka.

10 Replies to “Jajka faszerowane rzodkiewkami”

  1. Qchenne-inspiracje, Małgosia says: 25 marca 2013 at 18:44

    Wielkanocna inspiracja. Fajne !!!

  2. Kamciss says: 25 marca 2013 at 19:21

    Pycha, idealne na wielkanocny stół 🙂

  3. Majana says: 25 marca 2013 at 21:07

    Pysznie.
    Na śniadanko:)
    Pozdrowienia

  4. Kulinarna Ja says: 26 marca 2013 at 08:44

    Taki prosty i smaczny pomysł by zjeść coś nowego, super!

  5. Sandra Nowak says: 26 marca 2013 at 21:46

    To już pomysł na jajka dzięki Tobie mam 😀 Na pewno rodzinka będzie zachwycona 🙂 Zastanawiam się jeszcze czy sałatkę jakąś robić… może coś takiego – http://salatkagyros.pl/ ?

    1. Dusia says: 26 marca 2013 at 21:54

      gyros bardziej na imprezę 🙂 ja robię standardową warzywną 🙂 ewentualnie polecam – tuńczyk, sałata, kukurydza, majonez

  6. Anna Piotrowska says: 20 maja 2014 at 07:07

    ooo wspaniały pomysł na dzisiaj 🙂

  7. gtagirlish says: 19 marca 2017 at 23:57

    Czym można zastąpić majonez? Nie przepadam za nim.

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.