image_pdfPDFimage_printWydrukuj

Wczoraj wyszło słonko.
Był spacer po parku i plaży.
I wielkie zajadanie potem.

Jajka faszerowane

6 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki majonezu
łyżka posiekanego szczypiorku
łyżeczka musztardy
sól, pieprz
rzeżucha
Jajka przekroić wzdłuż na pół.
Delikatnie wyjąć żółtka.
Żółtka utrzeć z majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
Na koniec wmieszać szczypiorek.
Nadzienie włożyć do szprycy i napełnić miejsca po żółtkach.
Ozdobić rzeżuchą.

32 Replies to “Jajka faszerowane.”

  1. vinka says: 10 kwietnia 2012 at 09:39

    rzeżucha *.*
    ja o swojej zapomniałam, a całe pudełko sobie zasadziłam na Wielkanoc i dopiero dziś na kanapkach jadłam.

  2. ola says: 10 kwietnia 2012 at 09:46

    jajek nigdy dość! dzisiaj królowała rano jajecznica to na II śniadanie porywam połóweczkę!

  3. Na krachym spodzie says: 10 kwietnia 2012 at 10:00

    Smaki mi robisz, a myślałem, że po świętach na jajka nie będę mógł patrzeć…

  4. Barbara says: 10 kwietnia 2012 at 10:21

    Jajka faszerowane zajadam nie tylko na Święta 😀 Ale przypomniałaś mi, że mnie też kilka zostało. A, moja Mama miesza majonez z chrzanem 😉

  5. mopswkuchni says: 10 kwietnia 2012 at 10:44

    U mnie też były pieczarki faszerowane. Spaceru po plaży Ci zazdroszczę 😉

  6. vixen says: 10 kwietnia 2012 at 11:35

    Wyglądają pysznie, bardzo lubię jajka 😉

  7. Rocksanka says: 10 kwietnia 2012 at 11:39

    wciąż w pysznym, świątecznym klimacie! 🙂

    piękno prostoty – takie jajka uwielbiam. 🙂

  8. agnieszka says: 10 kwietnia 2012 at 12:40

    idealne na wspomnienia poświąteczne 🙂 pyszności!

  9. Joanna Skoraczyńska says: 10 kwietnia 2012 at 13:03

    Z jajami to przerwa po świątecznym obżarstwie, choć te wyglądają naprawdę smakowicie 🙂

  10. Majana says: 10 kwietnia 2012 at 14:09

    Pychota, a ta rzeżucha dopełnia całości 🙂

  11. Anna Pytkowska says: 10 kwietnia 2012 at 14:11

    jaja na pewno pyszne, choć ja wczoraj wyrzuciłam już rzeżuchę. Niestety ale wydaje ona dość intensywny zapach, roznoszący się w całym domu 🙂

  12. Kasia says: 10 kwietnia 2012 at 14:48

    Uwielbiam jaja faszerowane 🙂
    Oj, i spacery po plaży także. Zazdroszczę!

  13. Gosia says: 10 kwietnia 2012 at 15:24

    kurczę, też bym znowu jajko zjadła 🙂 Twoje są piękne

  14. Emcia Pichci! says: 10 kwietnia 2012 at 16:29

    Koniecznie trzeba się kiedyś skusić na faszerowane jajeczka… cholercia przez te święta zjadłam tylko jedno jajko, skandal! Muszę się poprawić 😉

  15. Diamacra says: 10 kwietnia 2012 at 16:48

    Apetycznie wygladaja! :))

  16. Kamila says: 10 kwietnia 2012 at 18:21

    Apetycznie przybrane jajeczka!

  17. niebochce says: 10 kwietnia 2012 at 18:28

    a u mnie wyjątkowo bezjajecznie na Wielkanoc było, więc z chęcią jedno porwę :D.

  18. Don'tforgettosmile says: 10 kwietnia 2012 at 18:44

    Mm jak pięknie, wiosennie 🙂
    Chciałabym mieć tak blisko morze. Zazdroszczę!

  19. pasjonatka says: 10 kwietnia 2012 at 19:14

    ja robilam taka sama ;P tradycja nadal w cenie

  20. Patyska says: 10 kwietnia 2012 at 19:16

    mmmmm mniam mniam, smakowite, rzeżuszkowe 😉

  21. wegetari-anka says: 10 kwietnia 2012 at 19:47

    haha ja tez wrzucilam jaja faszerowane 🙂 moje sa bardzo proste, bez musztardy – musze sprobowac raz dodac 🙂

  22. Kamciss says: 10 kwietnia 2012 at 20:34

    Wykonanie banalne, a smak z pewnością zachwycający c:

  23. Avelina says: 11 kwietnia 2012 at 06:42

    Uwielbiam faszerowane jajka, pięknie podane 🙂

  24. Bon Appetit! says: 11 kwietnia 2012 at 07:25

    Przygotowuje takie jajka w bardzo podobny sposób!Są pyszne!

  25. Shyfull says: 11 kwietnia 2012 at 10:09

    fajny farsz do jajeczek 🙂 …i po raz kolejny cudny talerzyk :] skąd Ty bierzesz takie śliczności?! 🙂

  26. Optymistyczna says: 11 kwietnia 2012 at 12:08

    Lubię takie jajeczka 🙂

  27. noclaudine says: 11 kwietnia 2012 at 12:13

    i w tym momencie zazdroszczę! u mnie na stole, ani jednego jajka widocznego, tylko ukryte w sałatkach i ciastach! ;p

  28. katarzyna_sar says: 11 kwietnia 2012 at 21:40

    Uwielbiam jajka faszerowane, pycha!

  29. Marzena says: 6 kwietnia 2014 at 09:08

    super wyglądają, uwielbiam jajka faszerowane. Ja ostatnio zrobiłam na ostro z pepperoni 🙂

  30. Grażyna says: 8 kwietnia 2014 at 06:51

    Uwielbiam takie rarytasy. Sama chętnie wypróbuje przepis. Moje dzieciaki uwielbiają takie przekąski.

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.