Ostatni ciężki.
Dzień naukowo.
Do końca roku.
Kakao piernikowe z bitą śmietaną
szklanka mleka
łyżka kakao
łyżeczka miodu
pół łyżeczki przyprawy korzennej Dr Oetker
bita śmietana
Mleko z miodem i przyprawą korzenną zagotować w garnuszku.
Dodać kakao, wymieszać trzepaczką aż się pozbędziesz grudek.
Przelać do szklanki, ozdobić bitą śmietaną, a wierzch posypać dodatkowo szczyptą przyprawy korzennej.
mmm alez musialo byc aromatyczne 🙂
Kakao podane w bajkowej oprawie! Pozdrawiam
mmm, wygląda jak prezent dla Mikołaja! cudne!
powodzenia Duś w ostatnim ciężko naukowo dniu :*
Cudny nastrój osiągnęłaś dzięki tym lampkom w tle! Gratuluję zmyślnego zabiegu.
korzystając z okazji chciałabym zostawić małe info o tyciulkiej niespodziance jaką szykuję dla koleżanek blogerek – http://fotografia-kulinarna.blogspot.com/2012/12/zapowiedz-poradnika-dla-blogerek.html
Zachęcam do podawania informacji dalej. I piszcie proszę jakie informacje będą dla Was najbardziej przydatne!
mniam , ale pychotka *.*
takie proste, a cieszy 🙂
Mmm rozpieszczasz 🙂
Fantastyczne, zapragnęłam je mieć
zrobiłam jest wyborne 🙂
czekam na fotki na fb:)
Dusiu, właśnie je zrobiłam. Przyprawę zamieniłam na sam cynamon, a brakiem śmietany uspokoiłam sumienie;) Pychota!
Delektuj się teraz 🙂 i zachęcam do podzielenia się zdjęciem na fanpejdż 🙂
Świetne kakao… 🙂 Nie piję kawy, więc dla mnie idealne 😀
Pyszne kakao, wypróbuję!
pyszne świąteczne kakao! fotki kuszące, aż mam ochotę takie przyrządzić 🙂
Zagotowany miód niestety nie ma już żadnych wartości.
Ja tą przyprawę sypie do wszystkiego, a o kakao zapomniałam . Dziękuję za przepis.
o widzisz