Pachnie latem.
Pachnie deszczem.
Pachnie kwiatami.
Kofty
kofty kebabiki kebabki mięso mielone
500g mięsa mielonego (u mnie z indyka)
łyżka zielonej czubrycy (stąd)
przyprawa do grilla (stąd)
cebula
jajko
sól, pieprz
Wymieszać mięso z przyprawami i jajkiem.
Cebulę pokroić drobno i dodać do mięsa.
Formować z masy podłużne kiełbaski.
Nabijać na namoczone wcześniej w wodzie patyczki do szaszłyków.
Smażyć na grillu albo patelni grillowej przez ok.10minut z obu stron.
Najlepiej smakują z sosem czosnkowym – klik.
Przyprawy dostałam od aledobre.pl.
Przyprawa do grilla ma bardzo aromatyczny, mocno czosnkowy i ziołowy smak. Jest lekko pikantna.
Czubryca zielona składa się z cząbru o specyficznych aromacie, lekko korzennym smaku. Świetnie podkreśla smak dań mięsnych jak i sałatek.
kofty kofta kebabiki kebabki mięso mielone
kofty kofta kebabiki kebabki mięso mielone

27 Replies to “Kofty.”

  1. pasjonatka says: 12 lipca 2012 at 07:10

    ostatnio sama robilam kofty pierwszy raz ;p i juz uwielbiam 😀

  2. Agata Pachla says: 12 lipca 2012 at 07:24

    Jeszcze nigdy nie robiłam koftów. Jestem ciekawa, jak smakuje czubryca, pierwszy raz słyszę 🙂 Ile ja się jeszcze muszę nauczyć!

  3. goh. says: 12 lipca 2012 at 07:30

    lubię takie kofty:)

  4. Ola says: 12 lipca 2012 at 07:46

    dla takiej małej mięsożernej jak ja kofty jak najbardziej

  5. Tomek gotuje says: 12 lipca 2012 at 08:08

    Już widzę jak mógłbym takich przygotować cały talerz, schować do lodówki i co 10min biegać po jedną 😉

  6. Beata says: 12 lipca 2012 at 08:12

    Ale pyszności!

  7. Grażyna says: 12 lipca 2012 at 08:45

    Wyglądają znakomicie 🙂

  8. Spalone Gary says: 12 lipca 2012 at 09:04

    Pysznie wyglądające mięsko 🙂 mniam mniam

  9. olesia says: 12 lipca 2012 at 09:40

    ale dobre!!
    pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje "ambasady" 😀

  10. Monica says: 12 lipca 2012 at 10:08

    Lubię i robię często, doprawiam przyprawą przywiezioną z Grecji 🙂

    PS. Fantastyczny nagłówek! Retro- pięknie wyglądasz! 🙂

  11. Emcia Pichci! says: 12 lipca 2012 at 10:56

    wciągnęłabym wszystkie! marzę o weekendzie i takich frykasach z grilla!

  12. madzik says: 12 lipca 2012 at 12:09

    Ależ smakołyki, zaintrygowała mnie ta czubryca 🙂

  13. Natalia says: 12 lipca 2012 at 12:30

    Jak ja lubię kofty! Ostatnio jadłam warzywne, teraz mi się chce mięsnych 🙂

  14. CARUNIA says: 12 lipca 2012 at 13:36

    Super!Zabieram się ciągle do zrobienia, ale jakoś mi nie po drodze 😉 Fajniutkie przyprawy:)

  15. Beatrice says: 12 lipca 2012 at 14:53

    Już kiedyś widziałam ten przepis i bardzo mi się spodobał, tylko brak mi czasu, żeby je zrobić 🙂

  16. Szybkie gotowanie says: 12 lipca 2012 at 17:42

    Wyglądają smakowicie i zawsze to jakaś odmiana dla tradycyjnych kotletów mielonych;) // (a co do szyszek, to oryginału w Zakopanem wprawdzie nie jadłam, ale muszę kiedyś je zrobić…) Pozdrawiam:)

  17. justka2712 says: 12 lipca 2012 at 17:46

    Pychota! Szczególnie z sosem czosnkowym 🙂

  18. Kulinarna Ja says: 12 lipca 2012 at 17:57

    Mój mąż robi podobne, lecz z innymi przyprawami, wyglądają smakowicie! :))

  19. Anka says: 12 lipca 2012 at 18:28

    wyglądają fantastycznie, kojarzą mi się z wakacjami 🙂

  20. abcmojejkuchni says: 12 lipca 2012 at 19:08

    Pyszności!:) Chętnie zjadłabym takiego nadzianego:)

  21. kabamaiga says: 12 lipca 2012 at 19:10

    W sam raz na letni obiad. Do tego jogurt i sałata i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.

  22. Helen says: 12 lipca 2012 at 19:15

    Robię takie tylko ze startymi pieczarkami. Muszę koniecznie wypróbować z czubrycą, bo mam ją na stanie.

  23. Karmel-itka. says: 12 lipca 2012 at 20:20

    oj, Dusiu, jak smakowicie!

  24. Magda says: 12 lipca 2012 at 21:26

    uwielbiam takie zapachy! zapach lata. zapach pysznego jedzenia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.