Jak odmienić nudnego schabowego? Zrobić kotlet schabowy w ziołowej panierce z orzeszkami. Ot mała zmiana, a cieszy.
Kotlet schabowy w ziołowej panierce

4 plastry schabu
jajko
mąką do obtoczenia mięsa
pół szklanki bułki tartej
pęczek natki pietruszki
łyżka orzeszków ziemnych
sól, pieprz
olej do smażenia
na talerzu surówka z pomarańczą:
garść rukoli
pomidor
oliwa
słodka musztarda
Rozbite mięso doprawić z dwóch stron solą i pieprzem.
Bułkę tartą zmiksować blenderem z natką pietruszki i orzeszkami.
Kotlet obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajko, a na koniec w ziołowej panierce.
Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto.
Można podawać z surówką z pomarańczą.

3 Replies to “Kotlet schabowy w ziołowej panierce”

  1. Monika Baryła says: 16 października 2016 at 15:07

    Czy do surówki można dodać musztardę miodową? 🙂 Pozdrawiam 🙂

    1. Dusia says: 17 października 2016 at 08:34

      będzie pasować idealnie

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.