Wszelkie przekąski na dwa kęsy zawsze cieszą się popularnością na stole i znikają bardzo szybko. Pomysły na przekąski znajdziecie tutaj – klik. Tym razem postanowiłam zrobić swoją pierwszą pastą, w dodatku tuńczykową – jest wyśmienita. Szybko, prosto i smacznie. Polecam Wam też:
Krakersy z pastą z tuńczyka
pasta:
puszka tuńczyka w sosie własnym (stąd)
kilka łyżek majonezu
koperek
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
krakersy (stąd)
świeża bazylia
Tuńczyka wymieszać z kilkoma łyżkami majonezu – w zależności od konsystencji, jaką chciałbyś otrzymać, możesz dodać więcej majonezu by pasta bardziej gładka.
Podusić widelcem całość aż zacznie przypominać pastę.
Dodać posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić solą i pieprzem.
Schłodzić pastę w lodówce.
Gotową pastę wykładać na krakersy, ozdobić świeżą bazylią.
świetne przekąski:)
uwielbiam takie przekąski! 🙂
Pycha!