Wczoraj stuknęło 1000 fanów na fanpejdżu :)))
Dziękuję!
Łosoś teriyaki
filet z łososia
pół szklanki sosu teriyaki
2 łyżki miodu
2 ząbki czosnku
pół limonki
pół papryczki chilli
łyżeczka oleju
ziarna sezamu
Filet z łososia pokroić na paseczki (można zostawić skórę, ja usunęłam).
Przygotować marynatę: połączyć sos teriyaki z miodem, posiekanym czosnkiem, sokiem z limonki i pokrojoną drobno papryczką.
Łososia na min. 30 minut zostawić w marynacie.
Smażyć po kilka minut z obu stron – po około 5-7 minut.
Na łyżeczce oleju podprażyć ziarna sezamu.
Przed podaniem łososia posypać ziarnami sezamu.
Marynatę można zagotować i takim sosem polać rybę.
I zapraszam wszystkich by być na bieżąco z Dusiową Kuchnią.
Lubię ryby wiec możiwe ze wypróbuje:D
Gratuluję 😉
Gratuluję Dusiu….łosoś wygląda oblędnie 🙂
Bardzo apetyczny łosoś, zdecydowanie w moich smakach 🙂
Gratuluję 1000, a właściwie 1006.
Tosia.
to ja tysiącósma! 😀
Pyszności!
Lubię sos teriyaki, ale nie miałam jeszcze okazji wypróbować go z rybą. Muszę spróbować 🙂
faaantastyczny
gratuluję tysiączka 🙂
Wygląda pięknie!
GRATULACJĘ! 🙂
A przepis świetny 🙂
muszę zdobyć sos teriyaki, bo bardzo kusi mnie ten łosoś:)
gratulujemy! a łosoś wygląda bardzo apetycznie 🙂 pozdrawiamy
uwielbiam lososia ale nie probowalam z teriyaki ;(
prezentuje się wspaniale 🙂
a ilości fanów gratuluję.