Poczułam.
Ciepły, wiosenny.
Wiaterek.
Makaron w sosie gorgonzola
makaron penne
100 gram sera gorgonzola
pół szklanki śmietanki 30%
rozmaryn
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu.
Śmietankę wlać na patelnię i dodać pokruszony ser gorgonzola.
Gdy się rozpuści dodać kilka listków rozmarynu.
Wrzucić na patelnię makaron i wymieszać w sosie.
Takie serowe, kremowe comfort food 🙂 Lubię, i to bardzo.
Ale rewelka 😉 Tylko jeść !
Sos z tego sera jest przepyszny. Szkoda tylko że tak kaloryczny, ale mimo to – smakowy obłęd, zwłaszcza do makaronu.
Skromnie, delikatnie czyli najlepiej 🙂
uwielbiam gorgonzolę moim zdaniem pasuje do wszystkiego;)
proste i smaczne 😉 poproszę taki sympatyczny, pomarańczowy talerzyk z całą zawartością 😉
makaron, moja miłość 🙂
Ja wczoraj miałem taki sosik z odrobiną szpinaku. tez pyszny 🙂
Jak pyysznie wygląda! Kocham makarony z kremowymi sosami śmietowo-serowymi, pycha <3 Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl