Bez złudzeń.
Patrzę w lustro.
Poważna twarz.
Smutne usta.
I brak w oku.
Błysku.
Makaron w sosie pieczarkowym
makaron
cebula
olej
pieczarki
sól, pieprz
śmietana 18%
pietruszka/koperek
cebula
olej
pieczarki
sól, pieprz
śmietana 18%
pietruszka/koperek
Makaron ugotować al dente.
Pieczarki umyć, drobno pokroić w plasterki.
Cebulę pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać pieczarki i smażyć razem.
Doprawić solą i pieprzem.
Kiedy pieczarki są miękkie dolać śmietanę i chwilę dusić razem pod przykryciem.
Gotowy makaron polać sosem pieczarkowym i posypać pietruszką lub koperkiem posiekanym.
Pyszny klasyk 🙂 To jedno z moich ulubionych połączeń.
Jedno z lepszych makaronowych połączeń 🙂
Klasyka, którą uwielbiam 🙂
A szukałam czegoś z pieczarkami na dzisiejszy obiad! 🙂
Ps. Po burzy zawsze wstaje słońce!:)
Dobry pomysł na szybki obiad:)
Aż poczułam zapach takiego makaronu mmm… pycha 😉
Uwielbiam pieczarki i makaron. Od samego patrzenia na zdjęcia człowiekowi leci ślinka 😉
ale smacznie wygląda 🙂
Już wiem,co będzie dziś na obiad! wygląda pysznie!;)
A zastanawiałam się co zrobić z zaległych w lodówce pieczarek:-), Twój przepis jest odpowiedzią:-). Wspaniały i prosty jak lubię.
Dusieńko, przesyłam ogrom pozytywnej energii, aby błysk w oku wrócił :*
też taki makaron ostatnio robiłam, pyszota!
dałam bardzo dużo koperku 😉
proste, klasyczne zawsze najlepiej smakuje :)pięknie zaserwowałaś, pozdrawiam