Odliczam godziny.
Niecierpliwię się.
Doczekać się.
Nie mogę 🙂
Mango lassi
1 dojrzałe mango
szklanka jogurtu
1/4 szklanki wody
łyżka miodu
szczypta kardamonu
Mango obrać ze skórki, odkroić miąższ od pestki i przełożyć do pojemnika od blendera.
Dodać jogurt, wodę, miód, kardamon i zmiksować na gładki krem.
Przelać do szklanki.
Uwielbiammm:) ja nie dodaję wody, zamiast tego dorzucam kilka kostek lodu. Co jak co, ale mango lassi musi być zmrożone!
bardzo lubię takie koktajle owocowe zimą, masz bardzo ładne szklanki:)
ahh ostatnio robiłam <3 pyszności! mam sposób aby zdobyć sprzęty kuchenne oraz wiele innych, wystarczy wejść tu: http://guuli.pl/index.php?option=com_user&view=login&ref=15365 zbierać punkty i wymieniać na co tylko się podoba; )
muszę w końcu zrobić, pewnie jest pyszne!!
Zapraszam ma Mikser do akcji: soki, musy, szejki! Pozdrawiam!
Pyszny napój i wygląda bardzo orzeźwiająco 🙂
pieknie podane, ale akuar mango lassi nie lubie ;p
Wczoraj wróciłem z Indii, z kraju z którego lassi pochodzi.
Lassi jest przepyszne, ale oryginalnie robione jest z czegoś co przypomina zśiadłe mleko.
Ogólnie lassi jest przepyszne, tylko strach to pić w Indiach:)
Zapraszam do siebie wkrótce relacja z podróży
Cudne na śniadanko 🙂
A czego nie mogłaś się doczekać ?;-)
Ostatnio każde mango ląduje w sałatce owocowej, muszę w końcu zrobić coś innego, chętnie wypróbuję mango lassi 🙂
bardzo lubię mango lassi 🙂 to zdecydowanie moje smaki:-)