Ziemniaki są w naszym domu standardowym dodatkiem do obiadu, lubimy je w przeróżnej formie, ale najbardziej jako:
oraz w wersji klasycznej poniżej.
Młode ziemniaki z masłem, koperkiem i szczypiorkiem
1 kg młodych ziemniaków
sól
pęczek koperku
szczypiorek
1/3 kostki masła
Ziemniaki wyszorować, umyć i włożyć do garnka.
Zalać wodą, dodać sól ( łyżeczka na litr).
Gotować do miękkości, po zawrzeniu około 25-30 minut.
Ugotowane ziemniaki odcedzić, dodać masło i posiekany koperek ze szczypiorkiem, wymieszać ze sobą i przełożyć na talerz.
Wybornie smakują z maślanką i jajkiem sadzonym.
Wybornie smakują z maślanką i jajkiem sadzonym.
jeszcze letnie smaki, moje ulubione 🙂
mmm młode ziemniaczki uwielbiam!
Prosto i smacznie 🙂
Uwielbiam takie ziemniaczki, piękno i smak tkwią w prostocie. Oznacz proszę ten i pozostałe wpisy zgłaszane do mojej akcji psiankowatej. Jutro jej koniec i chciałabym zaakceptować i umieścić w podsumowaniu 😉
Super i po jaką cholerę ja tu wlazła? Jeść mi się chce!:D
Pozdrawiam
Mniam, jak apetycznie je przedstawiłaś. 🙂
Proste a dobre 🙂
Przepis dnia 😉 Moje ulubione 😉
i nie ma lepszego dodatku do obiadku:D