Ziemniaki są w naszym domu standardowym dodatkiem do obiadu, lubimy je w przeróżnej formie, ale najbardziej jako:
oraz w wersji klasycznej poniżej.
Młode ziemniaki z masłem, koperkiem i szczypiorkiem
młode ziemniaki z koperkiem, młode ziemniaki z masłem i koperkiem, młode ziemniaki ze szczypiorkiem, jak ugotować młode ziemniaki

1 kg młodych ziemniaków
sól
pęczek koperku
szczypiorek
1/3 kostki masła
Ziemniaki wyszorować, umyć i włożyć do garnka.
Zalać wodą, dodać sól ( łyżeczka na litr). 
Gotować do miękkości, po zawrzeniu około 25-30 minut. 
Ugotowane ziemniaki odcedzić, dodać masło i posiekany koperek ze szczypiorkiem, wymieszać ze sobą i przełożyć na talerz.
Wybornie smakują z maślanką i jajkiem sadzonym.

9 Replies to “Młode ziemniaki z masłem i koperkiem”

  1. Magda says: 9 września 2013 at 14:26

    jeszcze letnie smaki, moje ulubione 🙂

  2. http://cynamon.net.pl says: 9 września 2013 at 14:33

    mmm młode ziemniaczki uwielbiam!

  3. mopswkuchni says: 9 września 2013 at 15:47

    Uwielbiam takie ziemniaczki, piękno i smak tkwią w prostocie. Oznacz proszę ten i pozostałe wpisy zgłaszane do mojej akcji psiankowatej. Jutro jej koniec i chciałabym zaakceptować i umieścić w podsumowaniu 😉

  4. Kuchenne Zabawy says: 9 września 2013 at 18:41

    Super i po jaką cholerę ja tu wlazła? Jeść mi się chce!:D
    Pozdrawiam

  5. Majana says: 9 września 2013 at 19:34

    Mniam, jak apetycznie je przedstawiłaś. 🙂

  6. Karolina says: 9 września 2013 at 20:00

    Proste a dobre 🙂

  7. Paulina Kwiatkowska says: 10 września 2013 at 07:20

    Przepis dnia 😉 Moje ulubione 😉

  8. Antenka says: 10 września 2013 at 07:28

    i nie ma lepszego dodatku do obiadku:D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.