Takie.
Jakie Pav lubi.
Najbardziej.

Muffinki marchewkowe

2 szklanki startej marchewki
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki soli
łyżeczka cynamonu
3/4 szklanki oleju
3 duże jajka
szklanka trzcinowego cukru
łyżeczka ekstraktu z wanilii (do kupienia tutaj)

Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Składniki suche wymieszać-mąkę, proszek, sodę, sól, cynamon, cukier.
Mokre w oddzielnej misce-olej, jajka, ekstrakt i dodać marchew.
Całość połączyć mieszając łyżką.
Przelać do foremek i piec przez 25min. w 180st.C.

54 Replies to “Muffiny marchewkowe.”

  1. whiness says: 3 sierpnia 2012 at 07:12

    Pycha 🙂 Mam ochotę na takie muffiny. Albo chociaż ciasto marchewkowe.

  2. Tomek gotuje says: 3 sierpnia 2012 at 07:43

    Pycha 🙂 Robiłem takie w formie ciasta i było obłędne 🙂 Dodaje też rodzynek do środka 🙂

    1. Dusia says: 3 sierpnia 2012 at 07:45

      Ciasto jest pyszne również, ja nie lubię rodzynek, ale dodatek orzechów tutaj też się sprawdzi.

    2. Tomek gotuje says: 4 sierpnia 2012 at 10:42

      Tak, orzechy świetnie się sprawdzą, ale ja z kolei nie zawsze lubię orzechy w potrawach 😉

  3. Kulinarna Ja says: 3 sierpnia 2012 at 07:43

    Uwielbiam marchewkowe ciacha! Z serkiem są przepyszne!

  4. CornerWithRecipes says: 3 sierpnia 2012 at 07:50

    Też uwielbiam takie muffiny 🙂

  5. ladiescooking says: 3 sierpnia 2012 at 07:51

    muszą być pyszne, takie wilgotne :))

  6. Wiera says: 3 sierpnia 2012 at 07:53

    O! Ja lubię ciasto marchewkowe i zawsze obiecuję sobie, że zrobię muffiny. Nie wiem czemu, ale nigdy sie do tego nie zebrałam.

  7. judik says: 3 sierpnia 2012 at 07:55

    Śliczny mają kolor:)

  8. Kamila says: 3 sierpnia 2012 at 08:21

    Zdrowe i pyszne babeczki!

  9. Dzikowiec says: 3 sierpnia 2012 at 08:34

    Uwielbiam marchewkowe!

  10. Gosia says: 3 sierpnia 2012 at 08:53

    pięknie w środku wyglądają 🙂

  11. S.B. says: 3 sierpnia 2012 at 08:57

    dawno nie robiłam, trzeba się ogarnąć 🙂
    wyglądają świetnie!

  12. Aneta says: 3 sierpnia 2012 at 09:14

    Marchewkowe ciacha i muffiny są pyszne 😉 Aż mi narobiłaś ochoty ;D

  13. Bee says: 3 sierpnia 2012 at 09:50

    Ciasto marchewkowe uwielbiam, takie muffinki tez by mi pewnie posmakowały 😉

  14. Elexis says: 3 sierpnia 2012 at 10:55

    Ja dodaję jeszcze śliwki suszone, uwielbiam takie muffinki:)

  15. Gula says: 3 sierpnia 2012 at 13:13

    Uwielbiam wypieki z marchewką:) Muszę jeszcze spróbować z cukinią:)

  16. Ania says: 3 sierpnia 2012 at 13:13

    Do tej pory robiłam tylko marchewkowe ciasteczka, ale muffiny to też super pomysł. Musze spróbować 🙂

  17. Anonimowy says: 3 sierpnia 2012 at 15:41

    Przepadam za ciastem marchewkowym! A taką muffinkę chętnie bym zjadła! *-*

  18. Renula says: 3 sierpnia 2012 at 17:00

    Muffinek marchewkowych jeszcze nie próbowałam, ciasto owszem 😉 Skoro kusisz, to pewnie ulegnę…;)
    Dusiu, zapraszam do mnie na nowy serniczek 😉

  19. Ola says: 3 sierpnia 2012 at 17:13

    Ukochane, ulubione, wyjątkowe.

  20. Katarzyna Kania says: 3 sierpnia 2012 at 17:51

    Jak zwykle cudownie 🙂
    Uwielbiam ciasto marchewkowe ale muffinek jeszcze nie jadłam!

  21. Agata Pachla says: 3 sierpnia 2012 at 20:47

    Muffinek marchewkowych jeszcze nie piekłam 🙂 Ciekawe, czy wyszłyby, gdyby ograniczyć odrobinę tłuszcz 🙂 Są idealne, puszyste…

    1. Dusia says: 3 sierpnia 2012 at 20:49

      możesz zastąpić masłem, ale to chyba jeszcze bardziej tuczące:)

  22. pasjonatka says: 3 sierpnia 2012 at 21:07

    probowalam w odchudzonej wersji ciasta marchewkowego i pycha ;D

  23. Majana says: 3 sierpnia 2012 at 21:15

    Wspaniałe! Marchewkowe wszystko pyszne:)

  24. Joanna Kaczorowska says: 3 sierpnia 2012 at 21:19

    Pyszności. Ja też takie uwielbiam

  25. Paulina says: 4 sierpnia 2012 at 18:21

    bardzo podoba mi się ich kolor:) robiłyśmy kiedyś ciasto marchewkowe i było pyszne:)

  26. MartynCia ^^ says: 5 sierpnia 2012 at 10:22

    Marchewka w wypiekach to idealny pomysł! 😉

  27. mufinka79 says: 5 sierpnia 2012 at 16:09

    Wyglądają cudnie, takich jeszcze nie jadłam i nie robiłam 🙂

  28. ellae says: 5 sierpnia 2012 at 16:57

    ładne focie, możesz zdradzić jakim aparatem i obiektywem robiłaś?

    1. Dusia says: 5 sierpnia 2012 at 17:43

      dziękuję, canon 450d tutaj obiektyw 18-55mm

  29. Anonimowy says: 23 września 2012 at 10:23

    Jeżeli chciałabym zamienic cukier trzcinowy na cukier zwykły, to wtedy ile miałabym dac tego cukru?

    1. Dusia says: 23 września 2012 at 17:39

      myślę, że tyle samo 🙂 a nawet troszkę mniej bo cukier zwykły wydaje się słodszy w wypiekach

  30. Blanca says: 27 października 2012 at 18:21

    Babeczki wyszły idealne! Puszyste, jeszcze lepsze niż z kawiarni w Krakowie!

  31. Anonimowy says: 28 października 2012 at 13:08

    A co jeśli nie dodam kstraktu waniliowego? Albo czym go zastąpić?

    1. Dusia says: 28 października 2012 at 13:16

      Można zrezygnować albo dodać cukier waniliowy.

  32. Anonimowy says: 15 grudnia 2012 at 14:42

    PYCHA, zrobiłam wczoraj, wszystkim smakowały!!

    1. Dusia says: 15 grudnia 2012 at 21:30

      super, że smakowały, pozdrawiam:)

  33. Anonimowy says: 8 stycznia 2013 at 11:41

    Właśnie upiekłam, Są pyszne!!! Dziękuję za przepis! 🙂

    Małe uwagi to takie, że spaliłam je od dołu (ale to "uroki" mojego piekarnika) i zamiast przereklamowanego cukru trzcinowego dałam nasz polski, biały. 🙂 Ach i wszystko robiłam w połowie porcji, ponieważ mam tylko 8 babeczek silikonowych – no i idealnie.

    1. Dusia says: 8 stycznia 2013 at 12:15

      Mój też czasem od dołu mi przypala, ale ma swoje lata – może kiedyś się dorobię 🙂 Najważniejsze, że smakują:)

    2. Anonimowy says: 16 stycznia 2013 at 09:43

      Hej! Zrobiłam ponownie! Znów pyszne!!! i nawet nie spaliłam od dołu! :-)))))))))) przepis ekstra! bardzo mnie zachęcił do wypróbowania czegoś jeszcze z Twojego bloga. Pozdrowionka!

    3. Dusia says: 16 stycznia 2013 at 09:48

      Super 🙂 Zachęcam do dodawania zdjęć na fanpage 🙂

  34. Anonimowy says: 10 lutego 2013 at 12:05

    a ile babeczek wyjdzie mi z Twojego przepisu?
    Pozdrawiam 🙂

  35. Anonimowy says: 5 kwietnia 2013 at 13:08

    Właśnie wstawiłam do piekarnika. Dam znać,jak wyszły 🙂

  36. Anonimowy says: 12 maja 2013 at 17:16

    Wyszły pyszne 🙂 Synek skakał przy talerzu i krzyczał: "jeszcze babeczkę, jeszcze babeczkę"
    Pozdrawiam 🙂

    1. Dusia says: 12 maja 2013 at 20:12

      Pozdrowienia dla Synka 🙂 Następnym razem wyślijcie mi fotkę na mejla lub fanpge dołączy do galerii czytelników 🙂

  37. Anonimowy says: 20 sierpnia 2013 at 11:13

    Zrobiłam, były pyszniusie….

    1. Dusia says: 20 sierpnia 2013 at 11:15

      Bardzo mnie to cieszy 🙂 Następnym razem będzie mi miło jak podeślesz zdjęcie to galerii czytelników na facebooku

  38. Anonimowy says: 19 października 2013 at 20:19

    Przepis sprawdzony, mój Mały zajada aż się uszy trzęsą 🙂
    Dziękuję za marchewkowe cudeńka, robię je bardzo często 🙂
    Pozdrawiam

    1. Dusia says: 19 października 2013 at 20:22

      Co za radosc że mogę komuś dac szczescie 🙂

  39. Anonimowy says: 12 października 2014 at 10:26

    Są przepyszne! Muszę się kontrolować aby nie zjeść wszystkich. 🙂

    1. Dusia says: 12 października 2014 at 20:24

      Oj tam, są "prawie zdrowe" 🙂 ta marchewka 🙂 na zdrówko!

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.