Takie.
Jakie Pav lubi.
Najbardziej.
Muffinki marchewkowe
2 szklanki startej marchewki
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki soli
łyżeczka cynamonu
3/4 szklanki oleju
3 duże jajka
szklanka trzcinowego cukru
łyżeczka ekstraktu z wanilii (do kupienia tutaj)
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Składniki suche wymieszać-mąkę, proszek, sodę, sól, cynamon, cukier.
Mokre w oddzielnej misce-olej, jajka, ekstrakt i dodać marchew.
Całość połączyć mieszając łyżką.
Przelać do foremek i piec przez 25min. w 180st.C.
Pycha 🙂 Mam ochotę na takie muffiny. Albo chociaż ciasto marchewkowe.
Pycha 🙂 Robiłem takie w formie ciasta i było obłędne 🙂 Dodaje też rodzynek do środka 🙂
Ciasto jest pyszne również, ja nie lubię rodzynek, ale dodatek orzechów tutaj też się sprawdzi.
Tak, orzechy świetnie się sprawdzą, ale ja z kolei nie zawsze lubię orzechy w potrawach 😉
Uwielbiam marchewkowe ciacha! Z serkiem są przepyszne!
Też uwielbiam takie muffiny 🙂
muszą być pyszne, takie wilgotne :))
O! Ja lubię ciasto marchewkowe i zawsze obiecuję sobie, że zrobię muffiny. Nie wiem czemu, ale nigdy sie do tego nie zebrałam.
Śliczny mają kolor:)
Zdrowe i pyszne babeczki!
Uwielbiam marchewkowe!
pięknie w środku wyglądają 🙂
dawno nie robiłam, trzeba się ogarnąć 🙂
wyglądają świetnie!
Marchewkowe ciacha i muffiny są pyszne 😉 Aż mi narobiłaś ochoty ;D
Ciasto marchewkowe uwielbiam, takie muffinki tez by mi pewnie posmakowały 😉
Ja dodaję jeszcze śliwki suszone, uwielbiam takie muffinki:)
Uwielbiam wypieki z marchewką:) Muszę jeszcze spróbować z cukinią:)
Do tej pory robiłam tylko marchewkowe ciasteczka, ale muffiny to też super pomysł. Musze spróbować 🙂
Przepadam za ciastem marchewkowym! A taką muffinkę chętnie bym zjadła! *-*
Muffinek marchewkowych jeszcze nie próbowałam, ciasto owszem 😉 Skoro kusisz, to pewnie ulegnę…;)
Dusiu, zapraszam do mnie na nowy serniczek 😉
Ukochane, ulubione, wyjątkowe.
Jak zwykle cudownie 🙂
Uwielbiam ciasto marchewkowe ale muffinek jeszcze nie jadłam!
Muffinek marchewkowych jeszcze nie piekłam 🙂 Ciekawe, czy wyszłyby, gdyby ograniczyć odrobinę tłuszcz 🙂 Są idealne, puszyste…
możesz zastąpić masłem, ale to chyba jeszcze bardziej tuczące:)
probowalam w odchudzonej wersji ciasta marchewkowego i pycha ;D
Wspaniałe! Marchewkowe wszystko pyszne:)
Pyszności. Ja też takie uwielbiam
bardzo podoba mi się ich kolor:) robiłyśmy kiedyś ciasto marchewkowe i było pyszne:)
Marchewka w wypiekach to idealny pomysł! 😉
Wyglądają cudnie, takich jeszcze nie jadłam i nie robiłam 🙂
ładne focie, możesz zdradzić jakim aparatem i obiektywem robiłaś?
dziękuję, canon 450d tutaj obiektyw 18-55mm
Jeżeli chciałabym zamienic cukier trzcinowy na cukier zwykły, to wtedy ile miałabym dac tego cukru?
myślę, że tyle samo 🙂 a nawet troszkę mniej bo cukier zwykły wydaje się słodszy w wypiekach
Babeczki wyszły idealne! Puszyste, jeszcze lepsze niż z kawiarni w Krakowie!
A co jeśli nie dodam kstraktu waniliowego? Albo czym go zastąpić?
Można zrezygnować albo dodać cukier waniliowy.
PYCHA, zrobiłam wczoraj, wszystkim smakowały!!
super, że smakowały, pozdrawiam:)
Właśnie upiekłam, Są pyszne!!! Dziękuję za przepis! 🙂
Małe uwagi to takie, że spaliłam je od dołu (ale to "uroki" mojego piekarnika) i zamiast przereklamowanego cukru trzcinowego dałam nasz polski, biały. 🙂 Ach i wszystko robiłam w połowie porcji, ponieważ mam tylko 8 babeczek silikonowych – no i idealnie.
Mój też czasem od dołu mi przypala, ale ma swoje lata – może kiedyś się dorobię 🙂 Najważniejsze, że smakują:)
Hej! Zrobiłam ponownie! Znów pyszne!!! i nawet nie spaliłam od dołu! :-)))))))))) przepis ekstra! bardzo mnie zachęcił do wypróbowania czegoś jeszcze z Twojego bloga. Pozdrowionka!
Super 🙂 Zachęcam do dodawania zdjęć na fanpage 🙂
a ile babeczek wyjdzie mi z Twojego przepisu?
Pozdrawiam 🙂
do 10 max
Właśnie wstawiłam do piekarnika. Dam znać,jak wyszły 🙂
Wyszły pyszne 🙂 Synek skakał przy talerzu i krzyczał: "jeszcze babeczkę, jeszcze babeczkę"
Pozdrawiam 🙂
Pozdrowienia dla Synka 🙂 Następnym razem wyślijcie mi fotkę na mejla lub fanpge dołączy do galerii czytelników 🙂
Zrobiłam, były pyszniusie….
Bardzo mnie to cieszy 🙂 Następnym razem będzie mi miło jak podeślesz zdjęcie to galerii czytelników na facebooku
Przepis sprawdzony, mój Mały zajada aż się uszy trzęsą 🙂
Dziękuję za marchewkowe cudeńka, robię je bardzo często 🙂
Pozdrawiam
Co za radosc że mogę komuś dac szczescie 🙂
Są przepyszne! Muszę się kontrolować aby nie zjeść wszystkich. 🙂
Oj tam, są "prawie zdrowe" 🙂 ta marchewka 🙂 na zdrówko!