Zdrowy krem czekoladowy? Proszę bardzo – mus czekoladowy z awokado, w dodatku wegetariański i bezglutenowy. Taki mus przypomina nieco czekoladowy budyń albo kremy do tortów. Dobrze smakuje na kanapkach.
Mus czekoladowy z awokado
dojrzałe awokado
3 łyżki kakao
3 łyżki miodu lub cukru pudru
2 łyżki mleka
Z bardzo dojrzałego awokado (takie, którego skórka wgniecie się po naciśnięciu palcem) wydłubać miąższ i przełożyć do kielicha blendera.
Dodać pozostałe składniki i zmiksować na krem – można też awokado rozgnieść widelcem i połączyć z pozostałymi składnikami.
Wczoraj właśnie taki zrobiłam 🙂 ale dosłodziłam go daktylami 🙂 Pyszny smakołyk idealny na tosty 🙂
Bardzo go lubię! 🙂
Wygląda pysznie, jeszcze nie robiłam czekolady z awokado z dodatkiem mleka.