image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Zdrowy krem czekoladowy? Proszę bardzo – mus czekoladowy z awokado, w dodatku wegetariański i bezglutenowy. Taki mus przypomina nieco czekoladowy budyń albo kremy do tortów. Dobrze smakuje na kanapkach. 
Mus czekoladowy z awokado
mus z awokado, krem z awokado, czekoladowe awokado, przepisy na awokado, pasta z awokado

dojrzałe awokado
3 łyżki kakao
3 łyżki miodu lub cukru pudru
2 łyżki mleka
Z bardzo dojrzałego awokado (takie, którego skórka wgniecie się po naciśnięciu palcem) wydłubać miąższ i przełożyć do kielicha blendera.
Dodać pozostałe składniki i zmiksować na krem – można też awokado rozgnieść widelcem i połączyć z pozostałymi składnikami.
mus z awokado, krem z awokado, czekoladowe awokado, przepisy na awokado, pasta z awokado

3 Replies to “Mus czekoladowy z awokado”

  1. Patrycja T says: 16 lutego 2015 at 15:59

    Wczoraj właśnie taki zrobiłam 🙂 ale dosłodziłam go daktylami 🙂 Pyszny smakołyk idealny na tosty 🙂

  2. Anonimowy says: 26 lipca 2016 at 11:05

    Wygląda pysznie, jeszcze nie robiłam czekolady z awokado z dodatkiem mleka.

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.