Szuram nogami.
Pośród żółtych.
Liści.
Naleśniki orkiszowe (pełnoziarniste)
2 szklanki mąki pełnoziarnistej orkiszowej
2 jajka
1,5 szklanki mleka
szczypta soli
3/4 szklanki ciepłej wody
2 łyżki oleju
Wszystkie składniki zmiksować ze sobą.
Odstawić na 15 minut.
Smażyć na patelni z obu stron do zbrązowienia.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
ostatnio chodzą za mną naleśniki, ale na ostro:)
naleśniki w każdej postaci są doskonałe:)
Lubie naleśniki wiec chetnie wykorzystam:D
Bardzo fajny pomysł na pełnozierniste naleśniczki:-)
zamawiam naleśnika!:)
Pychotka!
śliczne zdjęcia 🙂 no i naleśniki też 🙂
pysznie i zdrowo :))
idealne , pycha !
widzę postępy w kompozycji i sposobie footgrafowania 🙂
Dziękuję, cały czas się szkolę 🙂
Takich naleśniczków jeszcze nie jadłam! A zdjęcia są cudne!! Aż chce się zjeść monitor!
Pyszności! zawsze robię pełnoziarniste- zdrowiej a wciąz smacznie 😀
Dusiu, pyszna i zdrowa odmiana! ;]
pyszne i zdrowe, czegóż chcieć więcej? 😉
takie lubię najbardziej 🙂
Pierwsze zdjęcie ……. zjadłabym razem z monitorem! 🙂
używam tej mąki od niedawna i jestem bardzo zaskoczona smakiem. Najpierw muffinek, teraz naleśników. Wspaniała i zdrowa.
P.S. zdjęcia są powalające 🙂
Właśnie je smażę 🙂 Są ekstra i można wyczarować cieniutkie placuszki – pycha 🙂
zrób zdjęcie z karteczką dla dusi i na konkurs 🙂 i smacznego!