Wraz z początkiem lutego serwuję Wam garść nowych restauracji w Trójmieście. Wszystkie moje relacje z restauracji wraz z obszernymi opisami menu znajdują się w dziale – Kulinarne Trójmiasto.
Corezze – nowa restauracja w Gdańsku serwująca kuchnię śródziemnomorską z francuskimi nutami. Dopracowane wnętrze i sezonowe menu powinno Was skusić.
Moher – to gdyńskie miejsce, w którym zjesz na śniadanie bajgla, a na deser dobre ciasto, a przy okazji kupisz wełnę i nauczysz się robić na drutach.
Przystanek Zupa – to raj dla fanów zup wszelakich otwarty na Świętojańskiej w Gdyni. Codziennie nowe propozycje zup, polecam tajską mocno pikantną, serową, krem z papryki – jest opcja na wynos.
fot.DusiowaKuchnia |
By the Way… – w pobliżu gdyńskiego Urzędu Miasta powstała restauracja z nowoczesną kuchnią polską.
fot.DusiowaKuchnia |
Napoli Mia – neapolitańska restauracja w centrum Sopotu kusi włoską pizzą serwowaną prosto z kilkutonowego pieca.
Magiel Towarzyski – to osiedlowe bistro na Małym Kacku z nowoczesną kuchnią polską (sezonową i regionalną), które wieczorami będzie kusić coctail barem.
Co Was kusi najbardziej? 🙂
Wszystkie fotografie (oprócz podpisanych) we wpisie są własnością restauracji.
na taką pizzę bym się dzisiaj wybrała