Dzisiaj chciałabym zapoczątkować nowy cykl na blogu, czyli „nowe kulinarne miejsca na mapie Trójmiasta i okolic”. Co jakiś czas będę przedstawiać Wam krótką listę niedawno otwartych restauracji w Trójmieście i na jego obrzeżach. Mam nadzieję, że cykl ten uatrakcyjni bogatą już listę kulinarnych recenzji z Trójmiasta (lista tu).
Wśród niedawno otwartych lokali znaleźli się:
– Sopocki Młyn na ul. Zamkowa Góra 25 to nowa pierogarnia w Sopocie Kamiennym Potoku, gdzie na żywo lepione są pierożki i kręcone makarony. W menu znajdują się pierogi gotowane, pieczone, smażone i domowe kopytka.
fot. Sopocki Młyn |
– Fit and Green to wegetariańskie bistro, które otworzono w Nowym Centrum Sopotu. Zjecie tu zupy, burgery, makarony, pierogi i coś słodkiego. Bistra Fit and Green z powodzeniem działają już w Warszawie i Katowicach, a teraz przyszedł czas na podbój Sopotu.
![]() |
fot. Fit and Green |
– Gorący Piec to nowa pizzeria w Chwaszczynie na ul. Gdyńskiej 103/2, gdzie pizza powstaje w piecu opalanym drewnem. Oprócz 14 rodzajów pizzy zamówicie tutaj np. deskę serów, krewetki, melona zawiniętego w szynce parmeńskiej, sałaty i desery.
![]() |
fot. Gorący Piec |
– Browar Port Gdynia to pierwszy browar, jaki powstał w Gdyni. Przy bulwarze w Browarze Port napijecie się w tej chwili np. koźlaka niemieckiego i holenderskiego. Piwa dostępne są także w butelkach na wynos. Jak piwko to i jedzonko – jest pizza, burgery, rybka i mniejsze przekąski.
![]() |
fot. Browar Port Gdynia |