image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Pierwszy dzień wakacji.
Pierwszy dzień lata.
Omlet z kwiatami szczypiorku

4 jajka
szczypiorek
kwiaty szczypiorku
sól, pieprz
masło do smażenia
Na patelni stopić masło.
Wbić jajka, rozmieszać i doprawić solą pieprzem.
Wmieszać pokrojony szczypiorek.
Wysmażyć jak kto lubi.
Przed podaniem posypać kwiatami szczypiorku.

31 Replies to “Omlet z kwiatami szczypiorku.”

  1. Agaton says: 21 czerwca 2012 at 07:49

    Ale ładnie wygląda 🙂 Nigdy nie wpadłam na to, żeby te kwiaty wykorzystywać.

  2. Antenka says: 21 czerwca 2012 at 08:00

    ależ wspaniałe śniadanie! uwielbiam omleciki.

  3. goh. says: 21 czerwca 2012 at 08:04

    wow! ale piękne kolory ma ten omlet! robi wrażenie:)

  4. Gosia says: 21 czerwca 2012 at 08:15

    piękny, takiego nie próbowałam 🙂

  5. Arcoiris says: 21 czerwca 2012 at 08:27

    Za omletami nie przepadam, ale efekt super.

  6. pees says: 21 czerwca 2012 at 08:30

    łaaadny omlecik!:)

  7. oliwek says: 21 czerwca 2012 at 08:36

    fajny pomysł 🙂

  8. Emcia Pichci! says: 21 czerwca 2012 at 09:13

    cudownie wygląda… ciekawe jak te kwiatki smakują :)))

  9. Brenia says: 21 czerwca 2012 at 09:13

    Po takim pysznym śniadaniu to nawet ta pogoda już nie wygląda tak źle 🙂 Apetycznie się prezentuje, no i te kwiaty

  10. kulinarne-smaki says: 21 czerwca 2012 at 09:57

    smaczne śniadanko 🙂

  11. Kamila says: 21 czerwca 2012 at 10:45

    Świetny pomysł 🙂

  12. Ola says: 21 czerwca 2012 at 11:40

    wygląda bajecznie 🙂 no, to udanych wakacji życzę! 🙂

  13. zufik says: 21 czerwca 2012 at 11:40

    Ciekawy pomysł:)

  14. Smaczny Kąsek says: 21 czerwca 2012 at 11:55

    O kurczę, ale fajny pomysł! Na pewno świetnie smakuje, a wygląda… palce lizać! 🙂

  15. Dusia says: 21 czerwca 2012 at 12:18

    WOW ! Extra wygląda i pewnie też tak smakuje 🙂
    Zapraszam na mojego bloga 🙂
    http://dusia-gotuje.blogspot.com/

  16. judik says: 21 czerwca 2012 at 13:24

    Super omlecik, bardzo takiego lubię, własnie ze szczypiorkiem. Z kwiatami niestety nie miałam okazji jeść, ale wygląda świetnie z tym fioletowym akcentem:)

  17. wulkan-smaku says: 21 czerwca 2012 at 14:16

    Wspaniały pomysł !! a ja uwielbiam szczypiorek

  18. Anonimowy says: 21 czerwca 2012 at 14:47

    Ale cudo. A mój szczypiorek w ogródku zakwitł i ja te wszystkie kwiatki wyrzuciłam 🙁
    Będę pamiętała na drugi raz co z nimi zrobić.

  19. Gula says: 21 czerwca 2012 at 15:49

    Ale Kolorowy omlet!

  20. diy-kapi says: 21 czerwca 2012 at 16:53

    wstyd przyznać, ale pierwszy raz w życiu widzę kwiaty szczypioru 🙂 muszę zalecieć do ogródka chłopaka 😀 może uda mi się go zaskoczyć 😀 świetny przepis ! świetny blog :))

  21. Amy says: 21 czerwca 2012 at 17:27

    Byłam pewna, że te kwiaty szczypiorku nie nadają się do jedzenia! A u mnie w ogródku ich pełno! Zaraz zrobię sobie kanapkę z kwiatami szczypiorku, omlet pewnie też wypróbuję w najbliższym czasie:-)

  22. Agata Pachla says: 21 czerwca 2012 at 18:00

    Aż szkoda jeść tych kwiatków 🙂 Pomyśleć, że jeszcze nigdy nie robiłam omletu.

  23. Karolka says: 21 czerwca 2012 at 18:00

    jak większość nie wiedziałam, że się je je;) a są takie piękne;)

  24. Joanna Skoraczyńska says: 21 czerwca 2012 at 19:30

    Hmmmmm, nigdy nie jadłam kwiatów szczypiorku. Najwyższy czas to zmienić 🙂

  25. pasjonatka says: 21 czerwca 2012 at 19:41

    pierwszy raz widze te kwiatki ^^

  26. Karmel-itka. says: 21 czerwca 2012 at 19:43

    Dusiu, bardzo ciekawy pomysł!
    kreatywnie. i pysznie ;]

  27. Majana says: 21 czerwca 2012 at 20:52

    Fajnie tak z tymi kwiatkami:)
    MIłych wakacji Dusiu!:)

  28. Daria tworzy says: 22 czerwca 2012 at 11:13

    Ale śliczne kolorki rewelacjyjnie:) iście letnio. Pozdrawiam:)

  29. ellae says: 22 czerwca 2012 at 11:38

    mniam
    ale skąd wzięłaś taki szczypiorek??
    czyżby z własnej hodowli?

  30. Anonimowy says: 7 czerwca 2013 at 20:04

    Kidys bylem pijany troche i myslalem ze teskie za kwiatkami nasturcji bo sa bardzo smaczne .Parze a tu szypiorek kwitnie pienie na filetowo .Mysle sobie nigdy tego nie pobowalem przeciez nie moze byc szkodliwe skoro to szypiorek .

    Ludzie one sa pyszne ,mocne i piekace jak najlepszy szcypior swiata :))))))
    Polecam

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.