Tusz na rzęsy.
Idealna kreska.
Różowa szminka.
Orkiszowe pierogi z mozzarellą i suszonymi pomidorami
3 szklanki mąki orkiszowej
szklanka gorącej wody
pół łyżeczki soli
2 łyżki oleju
farsz:
150 g mozzarelli tartej
kilka suszonych pomidorów
dodatkowo:
pesto bazyliowe
Mąkę mieszamy z solą i stopniowo wlewamy wodę, zagniatając.
Dodać olej i zagnieść na elastyczne ciasto.
Mozzarellę wymieszać z pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Ciasto rozwałkować na blacie posypanym mąką, wykrawać szklanką kółka i nakładać farsz.
Zlepiać pierożki, docisnąć brzegi widelcem.
Gotować w osolonej wodzie 4 minuty.
Podawać z pesto bazyliowym.
Fajny pomysł, wyglądają znakomicie:-)
trzeba będzie wypróbować
O matko! muszą być przepyszne!
Na 100% musiały być pyszne !!!!
Duśka, zjeżdżam do domu i już je lepię!!!! wow :)))
Wyglądają tak pysznie, żę zaraz wejdę w ekran 😉
Musiały być przepyszne 😉
o kurcze,moge sie poc zestowac?:)
lepiej zrobić, ale proszę 🙂
Czesc! Nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award. Zapraszam do mnie po szczegóły 🙂
http://kuchniabakino.blox.pl/html
Zdecydowanie wole takie pierogi od tych bardziej tradycyjnych!
Dziś jak zobaczyłam ten wpis to oszalałam! uwielbiam mozzarelle i suszone pomidory, ale lepić pierogi??? ostatni raz robiłam je chyba 4 lata temu 🙂
Jednak tak za mną chodziły te pierogi, że zrobiłam! tak jak myślałam wyszły przepyszne. Ciasto rewelacja!
Jeśli ktoś się zastanawia czy je zrobić, to niech ucieka do kuchni i już lepi! 😀
Super pomysł:)
bardzo oryginalne połaczenie 😉
i do tego w pierogach! super:)
I różowe pierogi! 🙂
Mmmm pycha! Piękne!
Och pyszne!
Spróbuję:))
Ale pychota. Uwielbiam pierogi.
strzał w dziesiątkę, to coś zdecydowanie dla mnie!
Pysznie wyglądają 🙂 Fajne połączenie coś z babcinej kuchni i coś z włoskiej, dla mnie bomba! 🙂