Od serca.
Dla serca.
Z miłości.
Cynamonowe palmiery
ciasto francuskie
jajko
3 łyżki cukru
łyżka cynamonu
Jajko rozmieszać w miseczce.
Jajkiem posmarować rozłożone ciasto francuskie.
Cynamon wymieszać z cukrem i posypać nim płat ciasta.
Ciasto składamy z dwóch stron na pół do środka (tak jak się zamyka książkę) i po raz kolejny na pół, aż powstaną dwa wałeczki, które do siebie lekko dociskamy (patrz zdjęcie).
Przekroić na około 2 cm kawałki i ustawić na papierze do pieczenia.
Uwielbiam palmiery. Robi się je w 5 minut i są takie dobre;)
ostatnio robiłam wręcz identyczne, pyycha!
Nie mogę odwiedzać Twojego bloga bo nie wychodzę już z kuchni:)hehe piękne i takie słodkie:)
fantastyczne : -)
Chwila przygotowania a potem tyle przyjemności z jedzenia! 🙂
Ulubione 🙂
U mnie mówi się na nie świńskie uszka :>
ślinka cieknie 🙂
Śliczne te serduszka:-))
mmm pychotki:)
Śliczności 🙂
Piękne!
Ja tez muszę spróbować, tak słodziutko wyglądają
pysznie się prezentują)
Nigdy ich nie robiłam 🙂 Ciasto francuskie mam, więc chyba będę musiała wreszcie spróbować 🙂
urocze! cudownie się prezentują 🙂
to już wiem, co w weekend będę robić
Dusiu, one są przeurocze!!!
cudowne
chwila rozkosznego zapomnienia z tymi Twoimi palmierkami..
ach.
Pozdrawiam!
Robię identyczne:)
Bardzo apetyczne. I do tego cynamon. W sam raz na jesień. Pozdrawiam
piękne serduszka 🙂
Pomysł super, prosto i szybko, a jak atrakcyjnie się prezentują te ciasteczka, rewelacja 🙂
Zrobiłam, są na prawdę rewelacyjne i ładnie się prezentują na talerzu 🙂 wkrótce pokażę na blogu 🙂
koniecznie pochwal się też na fanpejdżu moim 🙂
Zapomniałaś dodać, że płachtę ciasta francuskiego A4 należy wpierw rozkroić na pół. W przeciwnym razie serduszka będą za grube i się poprzypalają.
Nie wiem czemu, ale u mnie one ani nie wyglądają tak efektownie, ani nie mają jakiegoś zachwycającego smaku. Ot po prostu lekko słodkie ciasto francuskie.
+ za to, że błyskawicznie się je robi :]
Nie zapomniałam, robiłam z całego ciasta i nic się nie przypaliło.
no wreszcie znalazłam swój smak ciasta francuskiego 🙂 też zrobiłam z całego ciasta i też się nie przypaliły… błyskawiczne i pyszne, upiekłam dziś na śniadanie, dzieciaki zachwycone
cieszę się, że przepis się spodobał 🙂