image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Typowe finger food – czyli jedzenie wygodne do spożycia rękoma, świetne do zabrania na piknik. Więcej przekąsek z ciasta francuskiego klik.
Ketchupowe paluchy z sezamem
paluchy z ketchupem, paluchy z sezamem, paluchy z ciasta francuskiego

opakowanie ciasta francuskiego
kilka łyżek ketchupu pikantnego
sezam
Ciasto francuskiego ponacinać w paski o szerokości 2 cm. 
Każdy pasek posmarować ketchupem i posypać sezamem.
Zwijać wokół własnej osi. 
Rozłożyć na papierze do pieczenia i piec przez 15 minut w temp. 200 st.C.

5 Replies to “Paluchy z ketchupem i sezamem”

  1. Justyna Żak says: 3 maja 2015 at 17:10

    świetne do chrupania:)

  2. Monika says: 4 maja 2015 at 00:03

    Moja córcia uwielbia ketchup, chyba porobię jej takie kręciołki do szkoły 🙂 Może wreszcie zacznie do domu wracać pusta śniadaniówka bo póki co drugie sniadania idą baaaardzo opornie 😉 Czy mogę sezam zastąpić siemieniem lnianym? pozdrawiam serdecznie 🙂

    1. Dusia says: 4 maja 2015 at 06:23

      jak najbardziej 🙂

  3. Anonimowy says: 9 maja 2015 at 17:45

    Fajny przepis. Na pewno spróbuje w przyszłości.
    Zapraszam do dodania strony w moim katalogu ciekawych stron i blogów.
    Pozdrawiam
    http://www.wycinek.com

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.