Typowe finger food – czyli jedzenie wygodne do spożycia rękoma, świetne do zabrania na piknik. Więcej przekąsek z ciasta francuskiego klik.
Ketchupowe paluchy z sezamem
opakowanie ciasta francuskiego
kilka łyżek ketchupu pikantnego
sezam
Ciasto francuskiego ponacinać w paski o szerokości 2 cm.
Każdy pasek posmarować ketchupem i posypać sezamem.
Zwijać wokół własnej osi.
Rozłożyć na papierze do pieczenia i piec przez 15 minut w temp. 200 st.C.
Uwielbiam ciasto francuskie 🙂
Pozdrawiam
świetne do chrupania:)
Moja córcia uwielbia ketchup, chyba porobię jej takie kręciołki do szkoły 🙂 Może wreszcie zacznie do domu wracać pusta śniadaniówka bo póki co drugie sniadania idą baaaardzo opornie 😉 Czy mogę sezam zastąpić siemieniem lnianym? pozdrawiam serdecznie 🙂
jak najbardziej 🙂
Fajny przepis. Na pewno spróbuje w przyszłości.
Zapraszam do dodania strony w moim katalogu ciekawych stron i blogów.
Pozdrawiam
http://www.wycinek.com