Zanika.
Przenika.
Znika.
Kiełbaski w szlafrokach
„Kuchnia. Przepisy z serca domu” Nigella Lawson
ciasto francuskie
jajko
16 parówek
Ciasto francuskie pokrój na prostokąty, a każdy z prostokątów jeszcze na pół. Masz otrzymać wąskie paseczki.
Jajko rozmieszaj i posmaruj nim każdy kawałek ciasta.
Każdą parówkę owiń w kawałek ciasta francuskiego, dociskając porządnie.
Przekrój na mniejsze kawałki i posmaruj z wierzchu jajkiem.
Piec około 15 minut w temp. 180st.C.
uwielbiam parówki w cieście:)
Parówki… Chryste, równie dobrze można jeść papier toaletowy 🙂
Na szczęście, sa też parówki dobrej jakości. Przed zakupem zawsze studiuję etykietę. Naprawdę nie wszystkie są z MOMem. A dzisiejsze danie jest bardzo proste i smakowite.
idealny przepis na imprezki domowe 🙂 już podkradłam! 😛
uwielbiam je! dodaję do środka jeszcze plasterek sera 🙂
A ja dodaję plasterek sera i boczusia:)
Takie proste, takie pyszne.
Niby takie popularne, wszystkim znane, ale jeszcze nigdy ich nie robiłam.
szybka i smaczna przekąska ;d
lubię to połączenie 😉
Bardzo lubię to danie 🙂
super przekąska 🙂
Lubię:) taki finger food a daje smaczku jakby był to co najmniej kawior;)