Zanika.
Przenika.
Znika.
Kiełbaski w szlafrokach
„Kuchnia. Przepisy z serca domu” Nigella Lawson
parówki w cieście francuskim, parówczaki, kiełbaski w szlafrokach,
ciasto francuskie
jajko
16 parówek
Ciasto francuskie pokrój na prostokąty, a każdy z prostokątów jeszcze na pół. Masz otrzymać wąskie paseczki.
Jajko rozmieszaj i posmaruj nim każdy kawałek ciasta.
Każdą parówkę owiń w kawałek ciasta francuskiego, dociskając porządnie.
Przekrój na mniejsze kawałki i posmaruj z wierzchu jajkiem.
Piec około 15 minut w temp. 180st.C.
parówki w cieście francuskim, parówczaki, kiełbaski w szlafrokach,

13 Replies to “Parowki w ciescie franuskim”

  1. Anulla says: 28 października 2012 at 10:58

    uwielbiam parówki w cieście:)

  2. limonka says: 28 października 2012 at 11:15

    Parówki… Chryste, równie dobrze można jeść papier toaletowy 🙂

  3. Droczilka says: 28 października 2012 at 11:50

    Na szczęście, sa też parówki dobrej jakości. Przed zakupem zawsze studiuję etykietę. Naprawdę nie wszystkie są z MOMem. A dzisiejsze danie jest bardzo proste i smakowite.

  4. agnieszkazg says: 28 października 2012 at 11:55

    idealny przepis na imprezki domowe 🙂 już podkradłam! 😛

  5. blog okularnicy says: 28 października 2012 at 11:57

    uwielbiam je! dodaję do środka jeszcze plasterek sera 🙂

  6. Mała kuchareczka says: 28 października 2012 at 12:31

    A ja dodaję plasterek sera i boczusia:)

  7. Martyna says: 28 października 2012 at 13:35

    Takie proste, takie pyszne.

  8. Agata Pachla says: 28 października 2012 at 14:36

    Niby takie popularne, wszystkim znane, ale jeszcze nigdy ich nie robiłam.

  9. teenager ;) says: 28 października 2012 at 14:39

    szybka i smaczna przekąska ;d

  10. Kamciss says: 28 października 2012 at 20:42

    Bardzo lubię to danie 🙂

  11. Karolka says: 30 października 2012 at 18:50

    Lubię:) taki finger food a daje smaczku jakby był to co najmniej kawior;)

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.