Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów to moja ulubiona pasta na chleb od teraz. Przy użyciu ciecierzycy z puszki przygotowanie tej pasty zajmie Wam chwilę. Inne pasty:
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów
puszka ciecierzycy ( ok. 200 g ugotowanej)
4-5 pomidorów suszonych
3 łyżki oleju z zalewy z suszonych pomidorów
garść natki pietruszki
ząbek czosnku (opcjonalnie)
Ciecierzycę odsączyć z zalewy i połączyć z pomidorami, olejem, natką i czosnkiem.
Zmiksować przy użyciu blendera
Fajna pasta myslę że spróbuje ją zrobic niedługo 🙂
Taki hummus smakuje trochę jak paprykowy, prawda? Jak przystało na fankę wszelkich past tego typu – muszę spróbować 🙂
jeśli doda się jeszcze marynowaną lub słodką paprykę to już w ogóle 🙂