Za fasolą nie przepadam, ale podczas warsztatów poznałam przepis na pastę z fasoli, która mi bardzo smakuje. Przepis jest naprawdę prosty, będzie cieszyć się powodzeniem, jako przekąska na imprezach. Fasola zawiera lizyny, która pośrednio wzmacnia serce, a dzięki zawartości lecytyny poprawia koncentrację. Inne pasty:
Pasta z fasoli
puszka białej fasoli
2 ząbki czosnku
cebula
łyżka oleju
sól, pieprz
kilka kropel tabasco
Cebulę pokroić i przesmażyć na rozgrzanym oleju.
Fasolę zmiksować z cebulą i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku przy użyciu blendera.
Doprawić solą, pieprzem i tabasco.
Swoją pastę lubię wymieszać z suszonymi pomidorami i polać odrobiną oliwą.
Podawać z grzankami lub krakersami.
świetna na pewno na kanapkę:)