image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Za fasolą nie przepadam, ale podczas warsztatów poznałam przepis na pastę z fasoli, która mi bardzo smakuje. Przepis jest naprawdę prosty, będzie cieszyć się powodzeniem, jako przekąska na imprezach. Fasola zawiera lizyny, która pośrednio wzmacnia serce, a dzięki zawartości lecytyny poprawia koncentrację. Inne pasty:
 Pasta z fasoli
pasta fasolowa, przepis na pastę z fasoli, pasta z fasoli przepis

puszka białej fasoli
2 ząbki czosnku
cebula
łyżka oleju
sól, pieprz
kilka kropel tabasco
Cebulę pokroić i przesmażyć na rozgrzanym oleju.
Fasolę zmiksować z cebulą i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku przy użyciu blendera.
Doprawić solą, pieprzem i tabasco.
Swoją pastę lubię wymieszać z suszonymi pomidorami i polać odrobiną oliwą.
Podawać z grzankami lub krakersami.
pasta fasolowa, przepis na pastę z fasoli, pasta z fasoli przepis

pasta fasolowa, przepis na pastę z fasoli, pasta z fasoli przepis

One Reply to “Pasta z fasoli”

  1. Justyna Żak says: 24 listopada 2014 at 11:04

    świetna na pewno na kanapkę:)

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.