Próbuję się uczyć.
Choć otchłań internetowa.
Jest taka kusząca.
Jutro egzamin.
Piątek 13stego.

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem chrzanowym
5-6 liści kapusty pekińskiej
3 łyżki kwaśnej śmietany
czubata łyżeczka chrzanu
sól, pieprz, suszona bazylia
Liście kapusty pokroić w paseczki lub mniejsze kawałeczki.
Śmietanę i chrzan wymieszać ze sobą.
Pekinkę połączyć z sosem, dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku przyprawami.

21 Replies to “Pekińska z sosem chrzanowym.”

  1. slyvvia says: 12 stycznia 2012 at 12:04

    Mnie też zawsze strasznie kusi sieć, szczególnie podczas nauki 😉 Życzę powodzenia. Sałatka super, nie jadłam jeszcze takiej z sosem chrzanowym.

  2. ale babka says: 12 stycznia 2012 at 12:20

    powodzenia na egzaminie. Pyszna ta Twoja sałatka:)

  3. Anonimowy says: 12 stycznia 2012 at 12:26

    uwielbiam pekinska…koniecznie musze wyprobowac Twoj przepis:)

  4. oliwek says: 12 stycznia 2012 at 12:46

    pekińską robiłam na wiele sposobów, ale nigdy z sosem chrzanowym (czasami tylko tartą marchew) bardzo fajny pomysł!

    kulinarnyoliwek.blox.pl

  5. Izka says: 12 stycznia 2012 at 12:52

    Połączenie kapusty i chrzanu musi byc smaczne więc z przepisu przy okazji jakiegoś mięsnego obiadu skorzystam. Wspomnę też tacie, mogło by mu zasmakować 🙂

  6. klliisiaa says: 12 stycznia 2012 at 14:03

    mniam, uwielbiam chrzan! 🙂

  7. Domi w kuchni says: 12 stycznia 2012 at 14:38

    Strasznie się cieszę, że Ci smakowało 🙂
    Fajnie, że wykorzystałas przepis z mojego bloga 🙂

  8. Siaśka says: 12 stycznia 2012 at 15:42

    jejku jutro piątek już?? ja umieram!! bo mam tyle nauki z chemii

  9. Shyfull says: 12 stycznia 2012 at 15:43

    lubię takie połączenia 😉

    Ps. ja zawsze, kiedy miałam się uczyć wynajdowałam mnóstwo przepisów, które akurat w tamtej chwili musiałam zrobić 😛

    PS2. powodzenia. piątek 13 jest zawsze szczęśliwy 😉

  10. Majana says: 12 stycznia 2012 at 16:02

    Świetna surówka!
    A za egzamin trzymam kciuki!:)

  11. Aciri says: 12 stycznia 2012 at 16:45

    W piątek trzynastego zdaje się najlepiej:) Powodzenia:)

  12. ola says: 12 stycznia 2012 at 18:23

    Powodzenia!
    Ja dzisiaj musze się uczyć łaciny więc…idę zaraz robić mięcho z sosem pomidorowym:D

  13. Barbara says: 12 stycznia 2012 at 19:30

    Trzymam kciuki moja internetowa bliźniaczko :* Fascynujące, internet zawsze pochłania wtedy, kiedy powinien nas najmniej obchodzić. Ale zazwyczaj wszystko jest lepsze od nauki. Ja w poniedziałek mam pierwsze zaliczenie.
    A nie próbowałam jeszcze kapusty pekińskiej z chrzanem. Musi być dobre 🙂

  14. kulinarne-smaki says: 12 stycznia 2012 at 19:48

    takiej pekinki jeszcze nie widziałam. Ciekawi mnie okrutnie

  15. pees says: 12 stycznia 2012 at 20:26

    jutro egzamin, przybij piątkę.
    ale pójdzie dobrze, no nie?
    mi i Tobie!

  16. Maja i Kamila says: 13 stycznia 2012 at 10:16

    To trzymamy kciuki! u nas sesja za "jeszczetrochę"…

  17. Égotiste says: 13 stycznia 2012 at 12:55

    o mniam 😉 jutro jako dodatek do obiadu, koniecznie!

  18. judik says: 13 stycznia 2012 at 14:22

    Wbrew wszelkim zabobonom to będzie szczęśliwy dzień i zdasz egzamin śpiewająco!:) Jestem pewna:) Pyszna suróweczka:)

  19. Avelina says: 13 stycznia 2012 at 19:57

    Jak tam egzamin poszedł?
    Apetyczna sałatka, podoba mi się

  20. Dusia says: 14 stycznia 2012 at 10:28

    Egzamin poszedł bardzo średnio, dobrze że są poprawki… na wyniki musimy czekać ponad tydzień.

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.