image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Zima nocą.
Piękna jest.
Morze szumiące.
Rozlewające się.
I lampiony do nieba.
Pieczony karp
pieczony karp, przepis na karpia, prosty przepis na karpia, karp świąteczny
500 g karpia (filety)
sól, pieprz
przyprawa do ryb
oliwa
Filety pokroić na paski.
Wysmarować przyprawami.
Do naczynia żaroodpornego wlać odrobinę oliwy i wyłożyć rybę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. C. i piec przez około 20 minut.

15 Replies to “Pieczony karp”

  1. Rudaaa12 says: 12 stycznia 2013 at 08:46

    wygląda świetnie 🙂 aż się wraca myślami do świąt 🙂

  2. Karmel-itka. says: 12 stycznia 2013 at 09:21

    kocham zimę nocą.
    i bardzo lubię smażonego karpia.

  3. Wilczyca Aga Strzęciwilk says: 12 stycznia 2013 at 11:31

    U mnie w domu tylko ja jadam karpia ale sobie wcale nie odmawiam. Uwielbiam mięso tej ryby w najróżniejszych postaciach.

  4. Ona says: 12 stycznia 2013 at 14:52

    Co to jest, że jak się postawi karpia nie w Wigilię, to się goście dziwią?;) Mama z Babcią są mistrzyniami przygotowania tej właśnie ryby – nie tylko od święta:)

    1. Anonimowy says: 10 grudnia 2015 at 12:48

      A to dlatego,że karp to taka magiczna ryba i tylko w Wigilię smakuję tak właśnie magicznie :-)Krystyna

  5. blog okularnicy says: 12 stycznia 2013 at 17:45

    dużo bardziej wolę pieczone rybki od smażonych!
    a zobaczyć morze zimą to jedno z moich maleńkich marzeń 🙂

  6. Bee says: 12 stycznia 2013 at 18:59

    W karpiu rozsmakowałam się dopiero podczas tegorocznych Świąt( jak mogłam wcześniej nie doceniać tej ryby?) i od tej pory ciągle chodzi mi po głowie 😀

  7. Czytelniczka says: 12 stycznia 2013 at 19:28

    Uwielbiam . A do niego yerba mate . Ja zawsze piję, ma różne smaki i jestem strasznie zadowolona, polecam !

  8. Marta says: 12 stycznia 2013 at 20:35

    a mam zamrożonego karpia , gdy zobaczyłam fotki dostałam ochotę na zjedzenie go 🙂

  9. pasjonatka says: 12 stycznia 2013 at 21:16

    ja mam jeszcze karpia w zamrazalniku, wiec pewnie zrobie 😉

  10. judik says: 13 stycznia 2013 at 07:25

    U nas we Wigilię obowiązkowo:)

  11. Sanna's Land of Illusion says: 13 stycznia 2013 at 18:15

    Uwielbiam karpie, a najbardziej chyba karpia zapiekanego w śmietanie z pieczarkami. Jeśli jeszcze nie próbowałaś, to polecam 🙂 Pycha. pozdrawiam

    1. Dusia says: 13 stycznia 2013 at 18:37

      Obiecuję przy okazji wypróbować skoro polecasz 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.