image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Przy weekendzie zapraszam Was po przepis na pizzę z serowym brzegiem. Tych brzegów pizzy na pewno nie odpuścicie przy jedzeniu.

Pizza z serowym brzegiem

2 szklanki mąki
opakowanie suszonych drożdży
łyżka oliwy
płaska łyżeczka soli i cukru
szklanka ciepłej wody
200 g startego żółty ser
sos pomidorowy
ulubione dodatki do pizzy
Mąkę wymieszać z drożdżami, oliwą, solą, cukrem i ciepłą wodę.
Zagnieść elastyczne ciasto i zostawić pod przykryciem na min. godzinę do wyrośnięcia. 
Wywałkować ciasto na okrągły placek (podsypuję ciasto semoliną) – wspomóc się np. kształtem talerza,
Zostawić około 2 cm wolnego brzegu ciasta – rozsypać ser w okręgu, a następnie tym wolny brzegiem przykryć ser.
Ciasto polać sosem, posypać ulubionymi dodatkami i zapiekać przez 30 minut w temp. 190 st.C. 

14 Replies to “Pizza z serowym brzegiem”

  1. Sandra says: 13 marca 2017 at 09:34

    oj serowy brzeg mniami !

  2. Kornelia says: 13 marca 2017 at 17:11

    mogłabym być degustatorką pizzy ! uwielbiam 😀

  3. Kinga says: 14 marca 2017 at 09:49

    pychotka :):):)

  4. Andy7 says: 16 marca 2017 at 10:21

    Nie dość, że jesteś bardzo ładna to do tego świetnie gotujesz. A z racji tego, że ja uwielbiam pizzę to ten przepis wlatuje do mojego notatnika 🙂
    Dziękuję i pozdrawiam!
    ps. masz świetny uśmiech 🙂

  5. Hania says: 21 marca 2017 at 21:07

    Cudowne! Gratuluję wykonania 🙂 To idealnie trafia w mój gust.

  6. Martyna says: 22 marca 2017 at 14:28

    Poważnie!Naprawdę!Uwierz mi! To wygląda idealnie i jestem pewna że tak też smakuje 🙂 Gratuluję i życzę dalszych podobnych sukcesów 😉

  7. Paula says: 27 marca 2017 at 09:56

    Pizza jest smaczna i prosta w przygotowaniu, dzięki za przepis 🙂

  8. Aneczka says: 29 marca 2017 at 09:24

    Pizza fakycznie prezentuje się bardzo apetycznie. Przyznaję,ze zdarzało mi sie do tej pory opuszczać brzegi pizzy, aby skupić się na smacznym środku. Niemniej w przypadku tej pizzy faktycznie szkoda by było, ponieważ brzegi wydaja sie najsmaczniejszym elementem.

    Wydaje mi się,ze powinno się to dobrze sprawdzić na rodzinnych imprezach.

  9. Piotr says: 8 maja 2017 at 12:42

    Zgłodniałem! Lecę sam coś upichcić 😀 !

  10. Karol says: 9 maja 2017 at 07:42

    Mniam jakie to dobre ! polecam serdecznie

  11. Kasia says: 23 maja 2017 at 11:44

    Mniaaam sama musze taka zrobic i to nawet dzisiaj !

  12. Scrum says: 24 maja 2017 at 13:51

    mniam mniam MNIAM!

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.