POLSKA
Biało-czerwoni!
Przekąska kibica biało-czerwona
ciasto francuskie
feta
pomidor
sól, pieprz
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty.
Układać na wzór flagi pokrojoną fetę i pomidora.
Doprawić przyprawami.
Piec ok.20min w 200st.C.

17 Replies to “Przekąska kibica – francuskie z fetą i pomidorem.”

  1. Mała rzecz a cieszy says: 16 czerwca 2012 at 12:46

    Dobrze że to Francja nie gra z Polską, bo byłyby w tym daniu konflikt interesów heh 😉

  2. Bee says: 16 czerwca 2012 at 13:12

    Jaki "patriotyczny" przepis ;D feta i pomidory to świetne połączenie, w polskiej wersji powinien by się znaleźć nasz polski twarożek, ale wtedy wiadomo- efekt nie ten 😉

    1. Wiera says: 16 czerwca 2012 at 16:42

      Ależ może być feta. tyle, że oszukana 😉
      http://pl.wikipedia.org/wiki/Ser_zgorzelecki
      Ser zgorzelecki! Nasza, polska feta!

  3. qualietta says: 16 czerwca 2012 at 13:21

    Fajna patriotyczna przekąska, tylko czemu z ciastem francuskim i greckim serem? 😉

  4. mojetworyprzetwory says: 16 czerwca 2012 at 13:45

    Pysznie to wykombinowałaś;) Cudna przekąska;)

  5. makusia-zbysiowa says: 16 czerwca 2012 at 14:42

    Kapitalna przekaska, śliczna i smaczna;)

  6. Arcoiris says: 16 czerwca 2012 at 18:04

    fajnie to wygląda:)

  7. Lovelykate says: 16 czerwca 2012 at 19:02

    Pysznie, patriotycznie, bardzo… Polsko 🙂

  8. oliwek says: 16 czerwca 2012 at 19:43

    prosto, smacznie, patriotycznie:) bardzo szybka i efektowna przekąska, w sam raz na mecz!

  9. głodomorek says: 16 czerwca 2012 at 21:53

    Lubie takie proste szybkie dania:). szkoda ,że już nie zagramy w półfinałach, bo na pewno bym przygotowała coś podobnego.

  10. Karmel-itka. says: 17 czerwca 2012 at 05:55

    ale pozytywnie!
    szkoda tylko, że mecz z wynikiem niezadowalającym.

  11. patitolubi says: 17 czerwca 2012 at 06:01

    Świetne i jakie pomysłowe 🙂

    Pozdrawiam ♥ Pati

  12. Danusia says: 17 czerwca 2012 at 08:45

    idealne na przekąske 🙂 szkoda tlyko, że nasi nie wygrali.

    pozdrawiam (:

  13. agattekh says: 20 czerwca 2012 at 09:30

    Bardzo fajna przekąska, szkoda tylko, że nasi dali plamę 🙁

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.