Wiele się dzieje.
Wiele się będzie dziś działo.
Polska!

Quiche ze szparagami i boczkiem
opakowanie ciasta francuskiego
10 łyżek jogurtu greckiego
jajko
100g sera
150g boczku wędzonego 
200g szparagów zielonych
pieprz 
Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia.
Zawinąć boczki ciasta tworząc obramowanie i docisnąć je widelcem.
Podpiec ciasto w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez ok.10min.
Zagotować osoloną wodę w garnku.
Włożyć do niej szparagi i gotować 5min.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiany kolor.
W misce rozmieszać jajko, jogurt i starty na tarce ser.
Wylać taką masę na ciasto francuskie.
Ułożyć na masie szparagi i boczek.
Doprawić pieprzem.
Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 10-15minut aż ciasto się zarumieni.

41 Replies to “Quiche ze szparagami i boczkiem.”

  1. Anonimowy says: 12 czerwca 2012 at 09:27

    ładne, nie wiem czy jeść czy wieszać na ścianie 🙂

  2. Maggie says: 12 czerwca 2012 at 09:29

    Obawiam sie, ze nawet najgoretszy doping niewiele pomoze. Ale to wcale nie znaczy, ze nie warto probowac 😉

  3. mojetworyprzetwory says: 12 czerwca 2012 at 09:30

    ślicznie wygląda, tak sielsko-anielsko;)

  4. asia_2105 says: 12 czerwca 2012 at 09:38

    jakie artystyczne 🙂

  5. olesia says: 12 czerwca 2012 at 09:44

    wyglada jak dzieło sztuki:)
    pozdrawiam

  6. Antenka says: 12 czerwca 2012 at 09:55

    Dusia, to jest pyszne:)

  7. Anonimowy says: 12 czerwca 2012 at 10:04

    Jesteś moją inspiracją! ;D
    Wiele Twoich przepisów wypróbowałam w domku 🙂
    Pyyycha! ;p

  8. Joanna says: 12 czerwca 2012 at 10:22

    Pycha, uwielbiam takie szybkie tarty na cieście francuskim, sama ich sporo robię 🙂

  9. blog okularnicy says: 12 czerwca 2012 at 10:44

    o rajuś, to wygląda fenomenalnie! Póki co robiłam coś podobnego, ale z szynką i brokułami!

  10. Grace says: 12 czerwca 2012 at 10:47

    Własnie mam ochotę na quiche z ciasta francuskiego 🙂

  11. Patyska says: 12 czerwca 2012 at 10:48

    Ale pycha, super połączenie składników!

  12. Gula says: 12 czerwca 2012 at 11:02

    Boczek i szparagi:) Super:)

  13. Viola says: 12 czerwca 2012 at 11:19

    Proste i świetnie prezentujące się danie mniamm!

  14. justka2712 says: 12 czerwca 2012 at 11:30

    Pięknie wygląda! Po raz kolejny jest to dowód na to, że smak tkwi w prostocie 🙂

  15. Natalia says: 12 czerwca 2012 at 11:51

    Wygląda jak obraz, chce się na nią patrzeć! (i jeść ;))

  16. Patrycjaa says: 12 czerwca 2012 at 13:02

    chętnie bym spróbowała, ale Twojego! świetnie wygląda, aż letnio:)

  17. Czarownica says: 12 czerwca 2012 at 13:13

    nieziemsko to wygląda!

  18. Majana says: 12 czerwca 2012 at 15:05

    Piękne, pyszne!:)

  19. goh. says: 12 czerwca 2012 at 15:09

    pięknie! wygląda jak obraz:)))

  20. Dominika says: 12 czerwca 2012 at 15:54

    takiego jeszcze nie jadlam!

  21. głodomorek says: 12 czerwca 2012 at 16:04

    Wygląda wspaniale, no i przede wszystkim prosty przepis na coś cudownego!

  22. Basia says: 12 czerwca 2012 at 18:50

    Pięknie wygląda.
    Pozdrawiam serdecznie!

  23. Babeczka_piecze says: 12 czerwca 2012 at 19:10

    Piękne, jak malowane. Muszę wypróbować taki sposób pieczenia tart – bez formy.

  24. vinka says: 12 czerwca 2012 at 20:41

    Smakowicie wygląda!

  25. witaminkaa says: 12 czerwca 2012 at 21:01

    Ojej uwielbiam quiche! Apetycznie podane!:)

  26. Bee says: 13 czerwca 2012 at 06:46

    Zgadzam się poprzednimi komentarzami- to wygląda pięknie! w pierwszej chwili nasunął mi się na myśl mazurek ;p

  27. madzik says: 13 czerwca 2012 at 13:42

    Tak piękne, że aż szkoda skubnąć choćby kawałeczek 🙂

  28. Gumisiowa says: 13 czerwca 2012 at 17:18

    Wygląda wielce smakowicie!

  29. Joanna Skoraczyńska says: 13 czerwca 2012 at 17:54

    Ha, ha, u Ciebie też szparagi i też boczek, ale w zupełnie innym wydaniu 😀

  30. burczymiwbrzuchu says: 13 czerwca 2012 at 19:12

    Wygląda fantastycznie, uwielbiam takie quiche 🙂

  31. Renula says: 14 czerwca 2012 at 17:33

    Wspaniale to wyglada! ;)Jak retro obrazek…no coś wspaniałego!

  32. Catus says: 14 czerwca 2012 at 17:53

    Powaliło mnie to quiche!
    Prze-pię-kne!

  33. Emcia Pichci! says: 14 czerwca 2012 at 18:14

    jak obrazek! szkoda by było zjeść :)))

  34. Grace says: 14 czerwca 2012 at 19:17

    No i natchnęłaś mnie, u mnie też quiche 😀

  35. agattekh says: 15 czerwca 2012 at 16:32

    bardzo apetycznie 🙂

  36. wedith1 says: 27 czerwca 2012 at 11:41

    Pięknie się prezentuje, a jakie to musi być smaczne…:)

  37. Edith says: 3 lipca 2012 at 08:31

    piękne 🙂 robiłam i bardzo dobrze wyszło 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.