Wiele się dzieje.
Wiele się będzie dziś działo.
Polska!
Quiche ze szparagami i boczkiem
opakowanie ciasta francuskiego
10 łyżek jogurtu greckiego
jajko
100g sera
150g boczku wędzonego
200g szparagów zielonych
pieprz
Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia.
Zawinąć boczki ciasta tworząc obramowanie i docisnąć je widelcem.
Podpiec ciasto w piekarniku nagrzanym do 200st.C przez ok.10min.
Zagotować osoloną wodę w garnku.
Włożyć do niej szparagi i gotować 5min.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiany kolor.
W misce rozmieszać jajko, jogurt i starty na tarce ser.
Wylać taką masę na ciasto francuskie.
Ułożyć na masie szparagi i boczek.
Doprawić pieprzem.
Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 10-15minut aż ciasto się zarumieni.
ładne, nie wiem czy jeść czy wieszać na ścianie 🙂
cudo!
Obawiam sie, ze nawet najgoretszy doping niewiele pomoze. Ale to wcale nie znaczy, ze nie warto probowac 😉
ślicznie wygląda, tak sielsko-anielsko;)
Super wygląda:)
jakie artystyczne 🙂
wyglada jak dzieło sztuki:)
pozdrawiam
Dusia, to jest pyszne:)
Jesteś moją inspiracją! ;D
Wiele Twoich przepisów wypróbowałam w domku 🙂
Pyyycha! ;p
Pycha, uwielbiam takie szybkie tarty na cieście francuskim, sama ich sporo robię 🙂
o rajuś, to wygląda fenomenalnie! Póki co robiłam coś podobnego, ale z szynką i brokułami!
Własnie mam ochotę na quiche z ciasta francuskiego 🙂
Ale pycha, super połączenie składników!
Boczek i szparagi:) Super:)
Proste i świetnie prezentujące się danie mniamm!
Pięknie wygląda! Po raz kolejny jest to dowód na to, że smak tkwi w prostocie 🙂
Wygląda jak obraz, chce się na nią patrzeć! (i jeść ;))
chętnie bym spróbowała, ale Twojego! świetnie wygląda, aż letnio:)
nieziemsko to wygląda!
Piękne, pyszne!:)
pięknie! wygląda jak obraz:)))
takiego jeszcze nie jadlam!
Wygląda wspaniale, no i przede wszystkim prosty przepis na coś cudownego!
Fantastyczne danie
Pięknie wygląda.
Pozdrawiam serdecznie!
Piękne, jak malowane. Muszę wypróbować taki sposób pieczenia tart – bez formy.
Piękne;)
Smakowicie wygląda!
Ojej uwielbiam quiche! Apetycznie podane!:)
Zgadzam się poprzednimi komentarzami- to wygląda pięknie! w pierwszej chwili nasunął mi się na myśl mazurek ;p
Tak piękne, że aż szkoda skubnąć choćby kawałeczek 🙂
Wygląda wielce smakowicie!
Ha, ha, u Ciebie też szparagi i też boczek, ale w zupełnie innym wydaniu 😀
Wygląda fantastycznie, uwielbiam takie quiche 🙂
Wspaniale to wyglada! ;)Jak retro obrazek…no coś wspaniałego!
Powaliło mnie to quiche!
Prze-pię-kne!
jak obrazek! szkoda by było zjeść :)))
No i natchnęłaś mnie, u mnie też quiche 😀
bardzo apetycznie 🙂
Pięknie się prezentuje, a jakie to musi być smaczne…:)
piękne 🙂 robiłam i bardzo dobrze wyszło 🙂