Nie.
Ma.
Słów.
Sałatka z rukoli, pomarańczy i niebieskiego sera
100 g rukoli
pomarańcza
ser niebieski roquefort
dip:
łyżka miodu
łyżka oleju z pestek dyni
łyżeczka octu balsamicznego
sól, pieprz
Rukolę umyć i rozłożyć na talerzu.
Pomarańcze pokroić na cząstki i dodać do rukoli.
Ser pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć na sałatkę.
Składniki na dip wymieszać i polać nim sałatkę.
bardzo bardzo mi się to podoba. ja ostatnio zajadam się świeżym szpinakiem w sałatkach, a ten miks słodkich pomarańczy i sera musi smakować pysznie.
mmmmmmmmm aż się zrobiłam głodna 🙂
świetne smaki i przecudne zdjęcia!
Nabrałam ochoty na jakąś zieloną sałatkę 😉
mmmm… jak smakowicie wyglada…. a o niebieskim serze nie slyszalam
Zdecydowanie moje smaki, pysznie:-)
Witam,
zaintrygowało mnie połączenie rukola-pomarańcza.
Większość składników mam w domu więc dziś na kolację może uda mi się przetestować Twój przepis.
Wygląda pysznie i pewnie potrawa też taka będzie 🙂 🙂
Tym czasem pozdrawiam i zapraszam do siebie – u mnie nowe słodkości 🙂
http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/
Mmm takie proste i jakie pyszne 🙂 Bardzo lubię to połączenie smaków.
intrygujące ;>
zjadłabym z ochotą, bo pomarancze jem kilogramami teraz:)
smaczna , zdrowa i po prostu pycha !
pomarancze…. uwielbiam:)
Uwielbiam rukolę za jej wszechstronność, pasuje do wszystkiego! Wprosiłabym się do Ciebie na kolację 😀
mmm ciekawe połączenie smakow 🙂
apetyczne zestawienie. no i ma w sobie niebieski ser, za którym ostnimi czasy dam się pokroić 😉
Do tej pory unikałam niebieskiego sera, ale teraz może, może… 🙂
U mnie też sałatkowo 🙂 Apetyczne zestawienie!
bardzo smakowicie wygląda ta sałatka a zdjęcia świetne:)
Smakowa sałatka 🙂
Sałatka dla mnie:-), idealna pod każdym względem:-)
Pyszności! I jak ładnie wygląda 🙂
Pyszna i kolorowa sałatka:) Pozdrawiam!