Poniżej znajdziecie przepis na jedną z najprostszych sałatek, a jakże pyszną i kolorową. Przyda się dobry blender do zmiksowania oliwy z ziołami. Jeśli planujecie zakup sprzętu AGD, przyrządów kulinarnych lub po prostu chcecie zrobić zakupy spożywcze sięgnijcie po zniżki do sklepów online na stronie Picodi.
Sałatka z kolorowych pomidorków z oliwą bazyliową
różnokolorowe i różnej wielkości pomidory (malinowy, limo, żółte koktajlowe)
spora garść bazylii
oliwa
sól, świeżo mielony, kolorowy pieprz
listki oregano i bazylii do dekoracji
Każdy z pomidorków pokroić na plastry.
Na talerzu układać najpierw plastry większych pomidorów, a potem te mniejsze.
Oliwę zmiksować w blenderze razem z garścią bazylii.
Pomidory doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem polać całość oliwą bazyliową.
Udekorować listkami ziół.
* wpis sponsorowany
pomidorki polecam żółte, są przepyszne
Też kocham te żółte pomidorki!