Domowe wędliny są najlepsze, a można jeść je na ciepło i na zimno. Hitem u nas w domu jest schab gotowany w mleku, na ostatnie święta przygotowałam go nadziany czosnkiem, jeśli jesteście fanami takich smaków to na pewno przypadnie Wam do gustu. 
Schab z czosnkiem gotowany w mleku
schab z mleka, schab gotowany w mleku przepis, schab z mleka przepis, schab z czosnkiem gotowany w mleku, schab z czosnkiem

1,5 kg schabu
2-3 ząbki czosnku pokrojone w słupki
1,5 litra mleka
3 ziarna ziela angielskiego
3 liście laurowe
pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej
gałązka rozmarynu
sól, pieprz naturalny, pieprz ziołowy
olej do smażenia
Schab naszpikować czosnkiem (zrobić nacięcia wgłąb mięsa na 2-3cm i w te zagłębienia włożyć kawałki czosnku). 
Do garnka wlać mleko i dodać ziele angielskie, listki laurowe, gałkę muszkatołową i rozmaryn.
Podsmażony schab oprószyć z każdej strony solą i pieprzem ziołowym, naturalnym.
Mleko podgrzewać, gdy zawrze włożyć schab.
Dusić pod przykryciem 1,5 godziny.
Ostudzone mięso kroić na plastry.
schab z mleka, schab gotowany w mleku przepis, schab z mleka przepis, schab z czosnkiem gotowany w mleku, schab z czosnkiem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.