image_pdfPDFimage_printWydrukuj
Tydzień temu miałam przyjemność uczestniczyć w świątecznych warsztatach zorganizowanych przez markę RussellHobbs, które odbyły się w gdyńskiej restauracji, którą Wam opisywałam jakiś czas temu, Chwila Moment. Pod okiem Szefa Kuchni Moment Oktawiusza Rutkowskiego i przy użyciu mnóstwa sprzętu od Russell Hobbs miałyśmy okazję przygotować świąteczną ucztę. 

Świąteczne gotowanie rozpoczęłyśmy od przyrządzenia śledzi w śmietanie z jabłkiem i cebulką.

Bazowałyśmy na tym samym przepisie, ale każda inaczej doprawiła, ozdobiła i przygotowała śledzie.
Hitem warsztatów okazał się karp po żydowsku, choć z rodzynkami to bez migdałów, ale mówię Wam… jak za karpiem nie przepadam, tak całą porcję zjadłam, był zaskakująco dobry i chyba przygotuję takiego na zbliżające się święta, jak chcecie przepis to podam.

Nie zabrakło zdrowych, owocowych smoothie oraz przygotowywania strucli z makiem. 

A na koniec wspólna uczta przy świątecznych pysznościach. 

Czym byłby święta bez prezentów? 😉 Russell Hobbs dziękuję za bardzo przydatny przed świętami rozdrabniacz Chop&Blend, spisuje się doskonale.
Było świetnie, pysznie, twórczo i inspirująco – dziękuję za zaproszenie na warsztaty, blogerkom za wspaniałe towarzystwo, a Chwili Moment za gościnę i naukę gotowania. 

3 Replies to “Świąteczne warsztaty z Russell Hobbs”

  1. Monika Ciemiecka says: 19 grudnia 2014 at 11:17

    Warsztaty były świetne, oby więcej takich wydarzeń w Trójmieście 🙂

  2. Babeczka_piecze says: 19 grudnia 2014 at 11:55

    Żałuję, że w Krakowie nie ma takich warsztatów 🙁

  3. Smakowisko says: 19 grudnia 2014 at 19:35

    U nas w Katowicach także odbyły się warsztaty z Russell hobbs- również było smacznie i świątecznie. Były także prezenty. Pozdrawiam 🙂

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.