Genialne warsztaty.
Niedługo relacja.
Schab z grilla w pikantnej marynacie
5 plastrów schabu
8 łyżek oliwy
łyżeczka octu winnego
pół łyżeczki pieprzu naturalnego
pół łyżeczki ostrej papryki
kilka ząbków czosnku
Schab delikatnie rozbić tłuczkiem.
Pozostałe składniki połączyć ze sobą, czosnek dodać przeciśnięty przez praskę.
Mięso wymieszać w marynacie i zostawić na min.2 godziny w lodówce.
Następnie schab grillujemy aż mięso się upiecze (u mnie pieczenie w towarzystwie cebulki).
Ale pycha 🙂
Smakowity i z tą cebulką musi być super 🙂
Nie jem mięsa prawie nigdy, ale taki aromatyczny schab to czemu nie… 😀
Mmmm zgłodniałam 🙂
To mięsko wygląda pysznie!:)
Lubię takie ostre potrawy. Może przepis się załapie na grilla z okazji końca wakacji 🙂
Mój mąż na pewno doceni Twóją marynatę! 🙂
ja chcę grilla!
uwielbiam mięsko z grilla! przepyszne 🙂 czekam na relację 😉
Z ogromną przyjemnością nominowałam Cię do Versatile Blogger Award 🙂 Zapraszam do mnie: kulinarnapasja.blogspot.com
porządny obiad 😉 pyycha
Pozdrawiam i zapraszam do siebie 😉
Dusia, wyślij mi kawałek! 😀
Doskonałe!
Z pewnością pyszny!:)
schabu akurat nie lubie ;p
Odezwał się we mnie mięsożerca 😀
Dusiu, nominowałam Cię do zabawy: http://mieszalniasmakow.blogspot.com/2012/08/versatile-blogger-award.html
Lubię schab z grilla 🙂