image_pdfPDFimage_printWydrukuj
I.
Love.
Nature.
Bruschetta z mozzarellą i prosciutto
bruschetta, przepis na bruschette, bruschetta z mozzarellą, bruschetta z prosciutto
bagietka
mozzarella
szynka prosciutto
oliwa
ząbek czosnku
bazylia
Bagietkę pokroić pod skosem na kromki.
Każdą natrzeć z dwóch stron czosnkiem i oliwą.
Kłaść na rozgrzanej oliwie i smażyć chwilę.
Kulkę mozzarelli pokroić na plastry.
Grzanki przekręcić na drugą stronę i na każdej położyć plaster mozzarelli.
Smażyć chwilę do lekkiego roztopienia się sera.
Na każdej grzance ułożyć plasterek szynki i listek bazylii.
Doskonale smakuje również z ugotowanym jajkiem.
Chciałabym zaprosić Was do konkursu
Konkurs znajdziecie tutaj: klik klik

33 Replies to “Bruschetta z mozzarella i prosciutto.”

  1. whiness says: 30 sierpnia 2012 at 07:39

    Za to uwielbiam między innymi kuchnię włoską. 🙂 Pyszna, pełna aromatów prostota…

  2. GrowingUp says: 30 sierpnia 2012 at 07:41

    Uwielbiam ciągnącą się mozzarellę… Pycha;)

  3. Kruszynka says: 30 sierpnia 2012 at 07:43

    Ale pyszne 😉 Muszę koniecznie zrobić.

  4. Droczilka says: 30 sierpnia 2012 at 07:47

    Jak dla mnie, idealne połączenie smaków. Wygląda przepyszniasto! 🙂

  5. Aga says: 30 sierpnia 2012 at 07:49

    Cudowne włoskie smaki:)

  6. Marzena says: 30 sierpnia 2012 at 08:07

    Cudo, a zdjęcia jakie…:-)

  7. Kulinarna Ja says: 30 sierpnia 2012 at 08:13

    Mogę się wprosić na jedną?? 😀

  8. Lola says: 30 sierpnia 2012 at 08:18

    Prosto, szybko i pysznie! Klasyka:)

  9. MartynCia ^^ says: 30 sierpnia 2012 at 08:19

    tak proste, a smaczne!
    wyborne śniadanko:)

  10. ullinek says: 30 sierpnia 2012 at 08:30

    … i maczane we wspaniałej oliwie! Pychota

  11. przecinkowa says: 30 sierpnia 2012 at 09:05

    Dusiu za de cudne zdjęcia i masę pysznego jedzonka nominuję cię do Versatile Blogger Award 😉

  12. Tomek gotuje says: 30 sierpnia 2012 at 10:15

    Smakowita bruschetta 🙂 Wyroby I love nature są świetne, miałem szczęście wygrać ich deskę, jest niesamowita, z litego drewna, a waży chyba z 5 kilo 😉 Muszę coś śliwkowego na konkurs wymyślić 🙂

  13. lekki brzusio says: 30 sierpnia 2012 at 10:27

    cos tak prostego i pysznego zarazem.

  14. Urszula Jaworska says: 30 sierpnia 2012 at 10:44

    Może przepis nie jest "tradycyjny", ale warto spróbować:)

  15. Becia says: 30 sierpnia 2012 at 12:27

    proste, a tak smaczne.

  16. Karmel-itka. says: 30 sierpnia 2012 at 15:33

    Dusiuuu… ja się poczestuję ;]

  17. Gosia says: 30 sierpnia 2012 at 16:40

    świetne zdjęcia!

  18. Bee Sweet says: 30 sierpnia 2012 at 17:45

    Uwielbiam połączenie Mozzarelli i prosciutto crudo , ale muszę się zgodzić z Urszula Jaworską….to nie jest tradycyjna włoska bruschetta.

  19. Kamciss says: 30 sierpnia 2012 at 18:06

    Kocham brouschette pod każdą postacią :3

  20. Oregano Cynamon says: 30 sierpnia 2012 at 18:53

    ahh, przypomniałaś mi o włoskich wakacjach…

  21. kruszyna says: 30 sierpnia 2012 at 19:59

    Smaczne, piękne, idealne! 🙂

  22. Nemi says: 30 sierpnia 2012 at 20:54

    Pyszne! I do tego kieliszek wina:)

  23. beetle says: 30 sierpnia 2012 at 21:19

    Nominowałam Cię do Versatile Blogger Award. Zapraszam do mnie na bloga po więcej informacji:)

    http://apetytprzepisy.blogspot.co.uk/2012/08/versatile-blogger-award-nominacje.html

    Pozdrawiam!

  24. katarzynka says: 31 sierpnia 2012 at 11:58

    Dusiu, dziękuję za przepyszne śniadanie 😉

    1. Dusia says: 31 sierpnia 2012 at 13:23

      Cieszę się, że smakowało 🙂 podziel się zdjeciem na fanpagu

  25. mufinka79 says: 31 sierpnia 2012 at 17:12

    Tak pięknie podane :)Moje ulubione włoskie smaki 🙂

  26. Tapenada says: 31 sierpnia 2012 at 19:15

    Fantastyczne! Takie proste w przygotowaniu rzeczy są najlepsze!!!

  27. Aleksandra K says: 31 sierpnia 2012 at 20:57

    Nominowałam Ciebie w zabawie Versatile Blogger Award. Za pyszne zdjęcia i wspaniałe przepisy i wiele inspiracji. :). Pozdrowienia!

  28. Be@tka says: 1 września 2012 at 07:58

    Proste a pewnie przepyszne!

  29. siankoo says: 1 września 2012 at 09:52

    pysznie wyglądają, aż nie można się oderwać:)

  30. Josia says: 6 września 2012 at 05:40

    Pyszne.
    Uwielbiam takie kanapeczki 🙂
    W ogóle włoska kuchnia to skarbnica ciekawych przepisów.
    Ja ostatnimi czasy testuję tramezzini 🙂

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.