Zimne.
Puchate.
Kryształki.
Topnieją na mojej twarzy.
Serce z parówki i jajka
parówka
jajko
trochę oleju
sól, pieprz
wykałaczka
Parówkę rozkroić wzdłuż, ale nie do końca.
Wywinąć boki parówki na zewnątrz i spiąć wykałaczką.
Rozgrzać olej na patelni i włożyć serduszko parówkowe.
Wbić do środka jajko i doprawić solą i pieprzem
Patelnię przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia się jajka.
Przed podaniem wyjąć wykałaczkę.
Do tego chleb z masłem i szczypiorkiem i śniadanie powalentynkowe idealne!
🙂
fajny,ciekawy blog i smaczne danie pozdrawiam gorąco
to wygląda genialnie!!
ślicznie wyszło 😉
Jakie to fajne! To połączenie spodobałoby się mojemu bratu ;D
Robiłam już tyle razy i jest naprawde pyszne! 🙂
to naprawdę wygląda świetnie!
Мне мой муж вчера на завтрак такое готовил:-)) Очень вкусно было!!!
kusi to parówkowe serce i kusi.. już nie pierwszy raz. chyba wreszcie muszę takie przygotować!:-)
jak to uroczo wygląda 🙂
Śliczne i pyszne. Musze zrobić sobie takie śniadanie 😀
wow! świetny pomysł na romantyczne śniadania! super:))) na pewno wykorzystam:)
Ja chcę takie śniadanko! i na kolacje też!:)
Słodkie jest takie słone walentynkowe śniadanko 🙂
Zrobiłam wczoraj, na walentynkową kolację, tylko mi się ściąć nie chciało, musiałam obrócić na drugą stronę;)
Wersję dla córki chciałam z kolei zrobić w formie rozbełtanego jajka jak na omlet, bo nie lubi sadzonych, to mi z kolei wypłynęła część jajka spod parówki;)
Ale i tak był zachwyt:)
pyszka 🙂
Dusiu, piękne. uwielbiam takie nietypowe śniadanka!
Cudowne to parówkowe serduszko i pyszne:)
no jak ja lubię te Twoje "słodkie" inspiracje 🙂 :*
świetny pomysł 🙂
świetny pomysł, dzisiaj chyba takie mężowi zrobię:)
Przepiękne, romantyczne, bardzo pomysłowe !
prześwietny pomysł ;D