Zimne.
Puchate.
Kryształki.
Topnieją na mojej twarzy.

Serce z parówki i jajka
parówka
jajko
trochę oleju
sól, pieprz
wykałaczka
Parówkę rozkroić wzdłuż, ale nie do końca.
Wywinąć boki parówki na zewnątrz i spiąć wykałaczką.
Rozgrzać olej na patelni i włożyć serduszko parówkowe.
Wbić do środka jajko i doprawić solą i pieprzem
Patelnię przykryć pokrywką i smażyć do ścięcia się jajka.
Przed podaniem wyjąć wykałaczkę.

23 Replies to “Serce z parówki i jajka.”

  1. ola says: 15 lutego 2012 at 12:53

    Do tego chleb z masłem i szczypiorkiem i śniadanie powalentynkowe idealne!
    🙂

  2. Anonimowy says: 15 lutego 2012 at 12:53

    fajny,ciekawy blog i smaczne danie pozdrawiam gorąco

  3. Siaśka says: 15 lutego 2012 at 13:10

    to wygląda genialnie!!

  4. Aga w kuchni says: 15 lutego 2012 at 13:31

    ślicznie wyszło 😉

  5. Barbara says: 15 lutego 2012 at 13:38

    Jakie to fajne! To połączenie spodobałoby się mojemu bratu ;D

  6. Domi w kuchni says: 15 lutego 2012 at 13:52

    Robiłam już tyle razy i jest naprawde pyszne! 🙂

  7. Dominika says: 15 lutego 2012 at 14:49

    to naprawdę wygląda świetnie!

  8. olgaolivia35 says: 15 lutego 2012 at 14:57

    Мне мой муж вчера на завтрак такое готовил:-)) Очень вкусно было!!!

  9. asieja says: 15 lutego 2012 at 15:33

    kusi to parówkowe serce i kusi.. już nie pierwszy raz. chyba wreszcie muszę takie przygotować!:-)

  10. Gosia says: 15 lutego 2012 at 15:50

    jak to uroczo wygląda 🙂

  11. slyvvia says: 15 lutego 2012 at 16:20

    Śliczne i pyszne. Musze zrobić sobie takie śniadanie 😀

  12. goh. says: 15 lutego 2012 at 16:25

    wow! świetny pomysł na romantyczne śniadania! super:))) na pewno wykorzystam:)

  13. abcmojejkuchni says: 15 lutego 2012 at 16:26

    Ja chcę takie śniadanko! i na kolacje też!:)

  14. burczymiwbrzuchu says: 15 lutego 2012 at 16:49

    Słodkie jest takie słone walentynkowe śniadanko 🙂

  15. sowa_nie_sowa says: 15 lutego 2012 at 17:25

    Zrobiłam wczoraj, na walentynkową kolację, tylko mi się ściąć nie chciało, musiałam obrócić na drugą stronę;)
    Wersję dla córki chciałam z kolei zrobić w formie rozbełtanego jajka jak na omlet, bo nie lubi sadzonych, to mi z kolei wypłynęła część jajka spod parówki;)
    Ale i tak był zachwyt:)

  16. Karmel-itka. says: 15 lutego 2012 at 18:52

    Dusiu, piękne. uwielbiam takie nietypowe śniadanka!

  17. Majana says: 15 lutego 2012 at 19:36

    Cudowne to parówkowe serduszko i pyszne:)

  18. blog okularnicy says: 15 lutego 2012 at 19:37

    no jak ja lubię te Twoje "słodkie" inspiracje 🙂 :*

  19. moje pasje says: 15 lutego 2012 at 20:49

    świetny pomysł 🙂

  20. Elexis says: 16 lutego 2012 at 06:51

    świetny pomysł, dzisiaj chyba takie mężowi zrobię:)

  21. Marta @ śniadania says: 16 lutego 2012 at 17:14

    Przepiękne, romantyczne, bardzo pomysłowe !

  22. agata says: 17 lutego 2012 at 09:24

    prześwietny pomysł ;D

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.