Przypomniał mi dzieciństwo.
Dynię u babci.
Babciną dynię na occie.
Babcine pyszne ciasta.
Trzeba iść po te przepisy…

Ciasto dyniowo-marchewkowe

3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
szczypta soli
masło (200g)
1 szklanka cukru
3 jajka
1 szklanka papki z dyni(dynia ugotowana i zmiksowana)
1 szklanka startej marchewki
Wymieszać mąkę, proszek, sodę i sól.
W oddzielnej misce utrzeć masło z cukrem.
Dodać do masy maślanej jajka,papkę z dyni, startą marchewkę i wymieszać.
Na koniec połączyć zawartość obu misek.
Piec w dużej formie (20x30cm) 30min w 180st.C.
Chciałam Was zaprosić do nowo powstałego forum kulinarnego. Zajrzyjcie i się przekonajcie 🙂

25 Replies to “Smak dyni.”

  1. slyvvia says: 5 listopada 2011 at 12:45

    Wspaniale wygląda w towarzystwie jarzębiny. Pyszne, jesienne ciasto 🙂

  2. dariaanna says: 5 listopada 2011 at 13:27

    Dynia i marchewka to niezwykle zgrany duet, więc i ciasto musi być niezwykle udane.

  3. Anonimowy says: 5 listopada 2011 at 14:22

    Lubię i dyniowe, i marchewkowe ciasto. Jeszcze nie łączyłam tych smaków. Twój przepis mnie zachęca. Zdjęcia również!

  4. kornik says: 5 listopada 2011 at 15:02

    Świetnie wygląda, takie delikatne. częstuję się kawałeczkiem!

  5. Majana says: 5 listopada 2011 at 17:11

    Cudne ciacho i jeszcze ta jarzębinka !:)

  6. ana says: 5 listopada 2011 at 17:25

    Wygląda smakowicie. Lubię ciasta z dynią i inne z nią potrawy, jedynie dynia w occie jest dla mnie nie do przyjęcia.

  7. pees says: 5 listopada 2011 at 19:22

    U mnie też dynia ostatnio.
    Można z nią strasznie kombinować no nie?

    Ja chcę ciasto! Teraz, zaraz! Ale nie mogę.. mam się uczyć migowego bo jutro egzamin echh Studia zaoczne mają do siebie to że zjazdy są w niedziele czasami od 8 rano;/

    Pozdrawiam!

  8. aga says: 5 listopada 2011 at 19:46

    mysle, ze smakuje fajnie i chetnie bym skubnela kawaleczek:)

  9. Barbara says: 5 listopada 2011 at 20:23

    Ja wciąż nie miałam okazji współpracować z dynią.. Mogę sobie tylko wyobrazić jakie pyszne jest to ciasto 🙂

  10. Bazylia says: 5 listopada 2011 at 20:29

    Ani dyniowego, ani marchewkowego, ani mieszanego nie piekłam. Kiedyś nadrobię z pewnością 🙂 Do babci po przepisy muszę też się wybrać, bo to kopalnia wiedzy 🙂

  11. Amy says: 5 listopada 2011 at 21:03

    Marchewka, dynia… Razem i to na słodko, muszą smakować wyśmienicie:)

  12. anytsujx says: 6 listopada 2011 at 06:09

    Ciasto prezentuje się pysznie, tak delikatnie, chętnie porywam jeden kaawałek ze sobą 😉

  13. Aciri says: 6 listopada 2011 at 07:47

    Dyniowe i marchewkowe bardzo lubię. Pewnie łączone też by mi posmakowało:)

  14. shy says: 6 listopada 2011 at 12:17

    smaki z dzieciństwa zawsze są najlepsze, chociaż przyznaję, że nigdy nie jadłam ani ciasta dyniowego ani marchewkowego.. już żałuję

  15. burczymiwbrzuchu says: 6 listopada 2011 at 13:16

    Pięknie wygląda 🙂 Lubię bardzo marchewkowe, więc z dodatkiem dyni też by mi na pewno zasmakowało 🙂

  16. Olciaky vel Olcik says: 6 listopada 2011 at 17:16

    W dzieciństwie dyni nie próbowałam, dopiero teraz;)

    Pozdrawiam Cię cieplutko!

  17. Ivka says: 6 listopada 2011 at 20:03

    Pomarańczowe ciasto i czerwona jarzębinka pięknie się razem prezentują – to zapowiedz pysznego smaku!

  18. piegusek1976 says: 7 listopada 2011 at 19:36

    świetne połączenie smaków 🙂 pozdrawiam

  19. Sue says: 7 listopada 2011 at 20:23

    Cudne ciasto, aż się miło robi gdy się patrzy na takie śliczne zdjęcia 😉

  20. amaranthrose says: 7 listopada 2011 at 22:17

    Dynia i marchewka – dla mnie to połączenie idealne:)

  21. *sweet dreadi* says: 8 listopada 2011 at 15:36

    Jarzębina – genialny pomysł, dodaje zdjęciu niesamowitego uroku oraz.. smaku! 🙂

  22. Chocoholiczka says: 9 listopada 2011 at 07:56

    Podpisuję się pod przedmówcą – genialny akcent jarzębinowy 🙂 Muszę spróbować takiego dyniowego przysmaku 🙂 A forum rzeczywiście z bardzo przyjemnym klimatem 😉

  23. Dominika says: 9 listopada 2011 at 17:30

    Wygląda ślicznie 🙂

  24. Szana says: 9 listopada 2011 at 18:01

    zazdroszę tak udanego ciasta!

  25. Gosia says: 11 listopada 2011 at 10:12

    Pieknie wyszlo 🙂

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.