Smaki Świata z Radiem Plus to nowy program kulinarny Michała Turka, w którym miałam przyjemność uczestniczyć na zaproszenie restauracji Trattoria del Nettuno (o której pisałam Wam już na blogu klik). Kolejna audycja, w której może i mnie uda się usłyszeć w piątek o godz. 18.05.
(LINK DO AUDYCJI Z RADIA klik, mnie możecie posłuchać od min. 12:25)
(LINK DO AUDYCJI Z RADIA klik, mnie możecie posłuchać od min. 12:25)
Podczas kolacji odbył się life cooking i podróż smakami świata. Szef kuchni Robert Wandtke i Biaggio zaserwowali nam takie pyszności, jak:
sałatka z marynowanej ośmiornicy z warzywami,
tarrantino bianco, czyli pastę z owocami morza, oliwą, natką pietruszki i chilli,
tagliatelle all’amatriciana, czyli pastę z suszonym boczkiem, pomidorami pelati, winem, papryczkami chilli i serem pecorino,
paelle z krewetkami i chorizo.
Owoce morze przygotowane są tutaj rewelacyjnie – soczyste, pełne smaku, w dobrych połączeniach, ale makaron to prawdziwe niebo w gębie.