Być nad morzem.
Marzyć o górach.
Surówka z dyni, czerwonej cebuli i żurawiny
dynia
czerwona cebula
suszona żurawina
natka pietruszki
pół cytryny
łyżka oliwy
Mały kawałek dyni obrać ze skórki i miąższu nasiennego.
Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę.
Dorzucić kilka żurawin suszonych.
Całość polać oliwą i sokiem z połowy cytryny.
Dodać posiekaną natkę pietruszki.
wygląda smacznie
fajny przepis:) i z tych szybkich…musze tylko dynie do domu przytoczyć:)
dynia ostatnio króluje dosłownie wszędzie, zupy i kremy z dyni kosztowałam, ale surówka to dla mnie nowość, muszę przetestować 🙂
O własnie tego mi było trzeba.Został mi maly nie wykorzystany kawałek dyni…będzie suróweczka jak sie patrzy 🙂
Dzieki:-)
Witaj, Zostałaś nominowana. Zapraszam po informacje: http://przepisnik.pl/?p=1275
Pozdrawiam
Ma wspaniały kolor!
Brzmi smakowicie, super wygląda 🙂 Szkoda tylko,że u mnie już ciężko o dynie :/ Podoba mi sie też dodatek czerwonej cebuli, lubię jej smak i to,że mnie ie uczula 😉
Smakowita i te piękne kolory !!!