Być nad morzem.
Marzyć o górach.
Surówka z dyni, czerwonej cebuli i żurawiny
dynia, przepis na dynię, surówka z dyni, sałatka z dyni

dynia
czerwona cebula
suszona żurawina
natka pietruszki
pół cytryny
łyżka oliwy
Mały kawałek dyni obrać ze skórki i miąższu nasiennego.
Zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę.
Dorzucić kilka żurawin suszonych.
Całość polać oliwą i sokiem z połowy cytryny.
Dodać posiekaną natkę pietruszki.

8 Replies to “Surowka z dyni”

  1. Dota|oneginetatopa says: 23 listopada 2012 at 14:19

    fajny przepis:) i z tych szybkich…musze tylko dynie do domu przytoczyć:)

  2. asia_2105 says: 23 listopada 2012 at 16:50

    dynia ostatnio króluje dosłownie wszędzie, zupy i kremy z dyni kosztowałam, ale surówka to dla mnie nowość, muszę przetestować 🙂

  3. Dorota says: 23 listopada 2012 at 17:52

    O własnie tego mi było trzeba.Został mi maly nie wykorzystany kawałek dyni…będzie suróweczka jak sie patrzy 🙂
    Dzieki:-)

  4. Arcoiris says: 23 listopada 2012 at 18:15

    Witaj, Zostałaś nominowana. Zapraszam po informacje: http://przepisnik.pl/?p=1275
    Pozdrawiam

  5. CARUNIA says: 23 listopada 2012 at 22:58

    Brzmi smakowicie, super wygląda 🙂 Szkoda tylko,że u mnie już ciężko o dynie :/ Podoba mi sie też dodatek czerwonej cebuli, lubię jej smak i to,że mnie ie uczula 😉

  6. lutka40 says: 24 listopada 2012 at 17:00

    Smakowita i te piękne kolory !!!

Leave a Reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.