The Green Kitchen
Luise Vindahl, David Frenkiel
Wydawnictwo Buchmann
The Green Kitchen to książka autorstwa pary blogerów z bloga Green Kitchen Stories. Ich historia jest o tyle ciekawa, że on od 15 roku życia był wegetarianem (średnio zdrowo odżywiającym się), a ona mięsożercom (zdrowo odżywiającą się). Połączyli swoje siły – dziś stosują kuchnię zdrową, wegetariańską, często bezglutenową.
Na początku książki jest opis super zdrowych produktów, bardzo ważny dział dla początkujących ze zdrowym odżywaniem. Spodobał mi się też dział „zdrowy początek” z radami jak zapewnić dzieciom zdrowe odżywanie.
Książkę rozpoczynają bazowe przepisy.
Ale dalej jest już ciekawiej…
Książka ma niebywale wiele interesujących przepisów, bardzo inspirujące do zdrowego działania. Ten mnie zaciekawił bardzo.
Na podstawie książki przygotowałam pieczone słupki warzyw z przyprawami.
Mocną stroną książki są obłędne fotografie – jest w nich dużo drewna, pewna prostota, dużo sielskości! A to zachęca do eksperymentów w kuchni.
Książkę można zakupić w atrakcyjnej cenie na stronie http://www.gandalf.com.pl/b/green-kitchen-zielono-zdrowo/. Myślę, że jest to piękna, gruba książka z mnóstwem kulinarnych inspiracji dla fana gotowania, który chciałby spróbować czegoś nowego zdrowego. To także must have dla każdego wege człowieka :). Piękne wydanie!